Nyhed

Spot Festival klar med de første seks kunstnere

GAFFA – 35 år i musikkens tjeneste

Fra hiphop til barok

Spot Festival er klar med de første seks navne til næste års festival, der finder sted i og omkring Musikhuset Aarhus 2.-4 maj: Artigeardit, Chinah, Efterklang, Elisha, KOPS og Special-K.

ArtigeArdit
ArtigeArdit er en af de nye og poetiske stemmer på den danske hiphop-scene. Han udgav debutalbummet VILDEDAGE i maj, et udspil, som tager lytteren med ind i ungdommens festunivers
anno 2018.

Chinah
Elektropoptrioen består af Fine Glindvad, Simon Kjær og Simon Andersson. De udgav deres debutsingle, "Away From Me", i 2015 og derfra tog karrieren fart med blandt andet to ep'er, hits som "Can't Remember How it Feels" og "Even Love" og senest debutalbummet Anyone. Et udspil, der viser trioen fra en mere kantet og eksperimenterende siden end hidtil.




Efterklang
Efterklang vil fremføre nye og endnu ikke udgivne sange på dansk samt sange fra deres meget roste bagkatalog. Med sig på scenen har Efterklang det belgiske ensemble B.O.X, som har specialiseret sig i at spille ny musik på flere hundrede år gamle barokinstrumenter, noget som de også gjorde ved Aarhus Festuge 2018. Gruppen arbejder for tiden på et nyt album, som bliver opfølgeren til operaen Leaves fra 2016.


LÆS OGSÅ: Lungepatienter løftede i forvejen smuk indie-elektro-barok-koncert

Elisha
"Du kan allerede godt skrive navnet Elisha bag øret – et navn, der med stor sandsynlighed bliver svært
at undgå i fremtiden." Det skrev GAFFA efter, at r&b-sangerens debut-ep, Remedy, udkom tilbage i
oktober. To af sangene herfra er allerede hver streamet henholdsvis mere end 300.000 og 200.000 gange. 22-årige Elisha er kendt for sin imponerende vokal og sine personlige tekster, og han er tidligere gospelsanger.


LÆS OGSÅ: Moderne r&b-toner sprudler på vellykket debut-ep

KOPS
21-årige KOPS er både sanger og producer. Han har som barn sunget i et klassisk drengekor, alt imens han drømte om at blive house-dj. Hans musikalske inspiration spænder derfor fra retro-hiphop og pop over til gamle salmer. I 2017 udgav han sin første single, "Takes 1 2 Know 1", og hans seneste af slagsen, "Salvation", har på tre måneder fået mere end en million streams.

Special-K
Uforløste drømme om at være berømt, kærlighed og kedsomhed i en Tinder-æra er nogle af
islandske Special-K’s temaer. Hendes musik er ifølge Spot blevet beskrevet som "despresso pop bangers", og musikken er skrevet, performet, optaget og mixet af Special-K selv. Special-K er aktuel med sin debut-ep, Diet Breakfast, og hendes fuldlængde-debut, I Thought I’d Be More Famous by Now, udkommer senere på måneden.




Medlemmer af GAFFA Plus kan købe billetter til Spot med solid rabat, og medlemskab er gratis. Læs mere og køb billet via GAFFA.dk/plus 


ANNONCE