Tre af landets store kulturpersoner skaber visuel koncertoplevelse

Tre af landets store kulturpersoner skaber visuel koncertoplevelse

Silent Noise er navnet på et storslået visuelt koncert-projekt til støtte for torturoverlevere

– Det bliver en rørende udfordring at skabe lyd til så smukke og smertefulde billeder, udtaler Steen Jørgensen og Sune Rose Wagner om den visuelle koncertoplevelse, Silent Noise, som de er igang med at udforme, og som står klar den 19. oktober 2019 i København og den 4. november i Aarhus. 

Foruden en af dansk rocks mest ikoniske mørkemænd, Steen Jørgensen, og Raveonettes-frontmand, producer og filmkomponist Sune Rose Wagner, er Silent Noise skabt med den verdensberømte krigsfotograf Jan Grarup samt i et tæt samarbejde med DIGNITY - Dansk Institut Mod Tortur, der siden 1982 har rehabiliteret torturofre i Danmark og nærområderne.

LÆS OGSÅ: Premiere: Sune Rose ude med storladen solosingle

Med projektet Silent Noise vil de tre markante stemmer i dansk kulturliv skabe en visuel koncertoplevelse, hvor Jan Grarups rædselsvækkende fotos fra verdens mest blodige konflikter bliver kombineret med nye kompositioner af Steen Jørgensen og Sune Rose Wagner. Samtidig understøttes lyd og billeder af ubegribelige vidnesbyrd fra konflikternes traumatiserede overlevere.

Værket beskrives som en tidløs og dystopisk skildring af den historieløshed og apati, der præger vores samtid.

Silent Noise kan opleves på to af landets smukkeste scener, henholdsvis Det Kongelige Teaters Gamle Scene, København, den 19. oktober 2019 og Musikhuset Aarhus' Store Sal den 4. november 2019.

Billetsalget begynder i dag, onsdag den 12. december klokken 10.00.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA