John Legend beskylder R. Kelly for pædofili

John Legend beskylder R. Kelly for pædofili

"Jeg er pisseligeglad med at beskytte en serie-børnevoldtægtsmand"

John Legend medvirker i den nye dokumentarserie "Surviving R. Kelly", som netop har haft premiere på den amerikanske tv-kanal Lifetime. I serien fortæller en række kvinder, at de er blevet udsat for seksuelle overgreb af Kelly, ofte da de var mindreårige.

Den eneste kendte musiker, der medvirker i dokumentaren, er John Legend, der udtaler (citeret af Rolling Stone): "R. Kelly har skabt smerte hos så mange mennesker. #TimesUp for R. Kelly” med henvisning til #TimesUp-bevægelsen, der blev skabt for at finansiere advokatbistand til overgrebsramte kvinder oven på #MeToo-bølgen.

På Twitter forklarer Legend nu, hvorfor han medvirkede i udsendelsen, og her beskylder han ligeud R. Kelly for pædofili. Legend skriver:

"Til alle, der fortæller mig, hvor modig jeg er ved at medvirke i videoen, så føltes det ikke risikabelt overhovedet. Jeg tror på disse kvinder, og jeg er pisseligeglad med at beskytte en serie-børnevoldtægtsmand. En let beslutning."

Legend tweeter videre: "Vi burde alle takke min ven Dream Hampton (amerikansk filmskaber, red.) for hendes meget nødvendige arbejde med at skabe #SurvivingRKelly. Disse overlevere fortjener at blive løftet op og hørt. Jeg håber, det får dem tættere på en slags retfærdighed."

Artiklen fortsætter under tweets'ene

En repræsentant for R. Kelly afviser af kommentere Legends beskyldninger over for Rolling Stone.

R Kelly er gentagne gange gennem årene blevet sagsøgt for forskellige former for sexmisbrug af kvinder, til tider mindreårige. Han er dog aldrig blevet dømt for noget.

LÆS OGSÅ: Nye sex-anklager mod R. Kelly

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA