x

Little Steven til Danmark

Little Steven til Danmark

Little Steven gæster årets Jelling Musikfestival, der finder sted i Kristi Himmelfartsferien fra 29. maj til 1. juni 2019.

De fleste kender den evigt bandanaklædte Little Steven som guitarist i Bruce Springsteen and the E-Street band, som han blev en del af i 1975. Ved siden af arbejdet med Springsteen har Little Steven – hvis borgerlige navn er Steve Van Zandt – dog også en mangeårig karriere i eget navn. Nu gæster han for første gang Jelling Musikfestival – og med sig bringer han et 15 mand stort orkester og sange fra sit soul-rockede bagkatalog.

Little Steven var i 70'erne også guitarist og sangskriver for bandet Southside Johnny and the Asbury Dukes, der fik solid succes i USA. I 1982 udgav Little Steven and the Disciples of Soul debutpladen Men Without Women, der blev udråbt som en af årets ti bedste plader af amerikanske Time Magazine. Siden har Little Steven løbende udgivet musik, ofte med stærke politiske undertoner, som støttesangen og albummet Sun City fra 1985, som Little Steven udgav sammen med store stjerner som Springsteen, U2 og Bob Dylan mod Apartheid i Sydafrika. Blandt hans største hits kan nævnes "Bitter Fruit" og "Lying On a Bed of Fire".

I 1999 gik Van Zandt, der indtil da ikke havde nogen professionel erfaring som skuespiller, til casting på HBO-tv-serien The Sopranos, og i løbet af 00’erne fik han stor berømmelse i serien, hvor han spillede en af de bærende roller som den amerikanske-italienske mafioso Silvio Dante (Van Zandt har også italienske rødder). Succesen førte til spin-off serien Lilyhammer, hvor Little Steven spillede hovedrollen som en amerikansk mafiaboss, der flytter til Lillehammer i Norge.

Derudover står Little Steven bag det det populære amerikanske radioshow, “Little Steven’s Underground Garage”, han har etableret et pladeselskab og søsat et stort initiativ, der skal støtte undervisning i rockmusik på de amerikanske skoler. Han har også været producer for blandt andre det nu hedengangne danske band The Breakers, som han ligeledes har promoveret heftigt i sit radioshow.

Little Steven spillede i 2017 to danske koncerter, begge i Amager Bio. Den første fik de maksimale seks ud seks stjerner af GAFFAs anmelder.

LÆS OGSÅ: Mesterklasse i fuldfed soul

Kort efter gav han et stort interview til GAFFA, hvor han blandt andet talte om sit syn på New Yorks udvikling, om sit dengang nye album Soulfire, om at være jurymedlem i Rock and Roll Hall of Fame og om sin rolle i The E Street Band.

LÆS OGSÅ: Med udsigt fra E Street: En samtale med Little Steven

Jelling Musikfestival har tidligere offentliggjort Nephew, Christopher, Phlake, Minds Of 99, L.O.C., Jacob Dinesen med flere, og festivalen forventer at kunne løfte sløret for næste runde af navne i midten af februar.

Jelling Musikfestival finder sted i Kristi Himmelfartsferien fra 29. maj til 1. juni.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA