x

Michael Jacksons familie raser over ny dokumentar om overgreb

Michael Jacksons familie raser over ny dokumentar om overgreb

Michael Jacksons familie har nu udsendt en pressemeddelelse, hvor de raser over den netop offentligggjorte dokumentarfilm Leaving Neverland med to mænd, der beskylder Jackson for at have begået seksuelle overgreb på dem, da de var børn.

LÆS OGSÅ: Anmeldere: Ny dokumentar om Michael Jacksons overgreb virker overbevisende

"Michael Jackson er vores bror og søn. Vi er rasende over, at medierne, uden det mindste stykke af bevis, vælger at tro to erkendte løgnere i stedet for hundredevis af familier og venner kloden rundt, som tilbragte tid med Michael, mange på Neverland, og oplevede hans legendariske venlighed og globale generøsitet. Vi er stolte af, hvad Michael står for," skriver familien i pressemeddelelsen ifølge Rolling Stone og fortsætter med at pointere, at Jackson fik gennemrodet på sin ranch Neverland og andre ejendomme af politiet og gennemgik en retssg, hvor han blev frifundet på alle punkter. Familien fortsætter:

"Michael vendte altid den anden kind til, og vi har altid vendt den anden kind til, når folk er gået efter vores familie – det er Jackson-måden. Men vi kan ikke lade stå til, mens denne offentlige lynchning finder sted, og gribbe-tweeterne og andre, som aldrig mødte Michael, går efter ham. Michael er ikke her til at forsvare sig selv, og ellers ville disse beskyldninger heller ikke være kommet."

"Skaberne af denne film var ikke interesseret i sandheden. De interviewede ikke en eneste sjæl, som kendte Michael ud over de to menedere (de to har tidligere svoret under ed i retten, at Jackson var uskyldig, red.) og deres familier. Det er ikke journalistik, og det er ikke fair, alligevel forlænger medierne disse historier i det uendelige."

"Men sandheden er på vores side. Lav noget research på disse opportunister. Factsene lyver ikke, mennesker lyver. Michael Jackson var og vil altid være 100 procent uskyldig i disse falske beskyldninger."

Boet efter Michael Jackson udsendte forleden en pressemeddelelse til Rolling Stone med nogenlunde samme indhold. Her noterede boet også, at den ene af de to hovedpersoner i dokumentaren, Wade Robson, der som ung og voksen har arbejdet som koreograf for blandt andre Britney Spears, støttede op om Jackson i 20 år og først gik ud med sine anklager efter at være blevet nægtet arbejde på en Cirque de Soleil-produktion om Michael Jackson, hvorefter "hans overgrebsanklager pludselig dukkede op".

Frikendt i 2005

Michael Jackson blev første gang beskyldt for pædofili i 1993 af den 13-årige Jordan Chandler og dennes far. Jacksons hjem Neverland blev undersøgt af politiet, men der blev ikke rejst nogen retssag. Jackson betalte dog Chandler-familien 22 millioner dollar uden at erkende nogen skyld.

I 2003 offentliggjorde Martin Bashir tv-dokumentaren Living With Michael Jackson, der blandt andet viste Jackson holde i hånd med en mindreårig dreng og tale om at sove med ham. Umiddelbart efter offentliggørelsen af dokumentaren blev Jackson atter undersøgt af politiet, og han blev senere anholdt og tiltalt for syv tilfælde af overgreb mod børn. I 2005 blev han frikendt på alle punkter.

I forbindelse med filmens premiere har Jacksons nevø Taj Jackson, søn af Michaels bror Titi Jackson udtalt, at han vil crowdfunde en film, der skal rense Michael Jackson.

Filmen Leaving Neverland kan ses på HBO dette forår.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA