x

Spot Festival klar med 10 nye navne

Spot Festival klar med 10 nye navne

Spot Festival har netop offentliggjort 10 nye navne til festivalen, som finder sted i og omkring Musikhuset Aarhus 2.-4 maj: Alcabean (DK, billedet), Arvid Nero (DK), Bette (DK), ESPICHICOQUE (DK), FRAADS (DK), Hjalte Ross (DK), Late Verlane (SE), RDG (DK), Sonny (DK), Tuvaband (NO)

Alcabean

Bandet er blevet omtalt som "støjrockens kronprinser" af den mangeårige Rolling Stone-journalist David Fricke, men nu har de ændret lineup og udtryk til et mere minimalistisk, legesygt og poppet udtryk. Til marts er de klar til at udgive deres debutalbum, Confessions, som efter gruppens udsagn er et forsøg på at sætte ord og lyd på 20’ernes usikkerhed og bekymringer.

Bette

Bette er en ung dansk sangerinde, som byder på dansksproget r&b. I januar spillede hun til Vegas upcoming festival Vegas Udvalgte 2019, og i samme måned var hun med i GAFFAs artikel "De bliver store i 2019" som én ud af 12 talentfulde kunstnere fra dansk musiks vækstlag.

LÆS OGSÅ: Guide: De bliver store i 2019 – Danmark

ESPICHICOQUE

Halvt cubanske, halvt danske Emilie Espichicoque (udtales E·SPI·TJI·KÓ-KÆ) med base i Aarhus skriver r&b-sange med en snert af hiphop. Hun både synger og spiller trommer og er aktuel med singlen "Lately".

FRAADS

FRAADS er en dansksproget hiphopduo bestående af Papa Erotic og David Engelbrecht, hvis tekstunivers udforsker temaer som kærlighed, selvynk og sandhed, og de er kendt for højenergiske koncerter.

Arvid Nero (SE)

I foråret 2018 udgav svenske Arvid Nero sit debutalbum, Mother Earth, som modtog ros fra de svenske medier, herunder GAFFA Sverige, der kvitterede med fire stjerner. Musikalsk blander han blues, country og soul, mens teksterne fortæller melankolske historier. Fra 15. februar spiller Arvid Nero support på sin åndsbeslægtede landsmand Albin Lee Meldaus Sverigestour.

RDG

RDG startede med at producere musik i en alder af 12 år og er inspireret af blandt andet punk, metal, techno, dub, hip hop, ambient og grime i et udtryk, der forener det industrielle med det organiske.

Hjalte Ross

Hjalte Ross er en ung, dansk sangskriver, sanger og guitarist. Han udgav sit debutalbum, Embody, i efteråret 2018; et album som fik fine anmeldelser, blandt andet fire stjerner i GAFFA, og som også gav ham en nominering som "Årets Håb" til kritikerprisen Steppeulven i lørdags – prisen gik dog til Jada.

LÆS OGSÅ: Nordjysk be- og eftertænksomhed

Sonny

Australske Sonny har base i København og er producer inden for house-musikken, hvor han blander elementer fra både balearic og dream house med en grundlæggende melankoli. 

Tuvaband (NO)

Den norske solist Tuvaband udgav sit debutalbum, Soft Drop, i efteråret 2018, og hun fik flotte anmeldelser, blandt andet fem stjerner af GAFFA Norge. Musikken er melankolsk singer-songwriting med en drømmende vokal. Tuvaband har tidligere spillet support for First Aid Kit.

Late Verlane (SE)

Late Verlane er svenske Viktor Perssons alter ego. Med en musikalsk fortid i forskellige bands har Viktor nu valgt at stå på egne ben som soloartist. Musikken er catchy, tidløs klassisk sangskrivning, med visse eksperimenterende elementer. Late Verlane udgav sin første single, "Roll Like A Dummy" i 2018 til god opmærksomhed fra internationale blogs og radiostationer.

Medlemmer af GAFFA Plus kan købe billetter til Spot med solid rabat, og medlemskab er gratis. Læs mere og køb billet via GAFFA.dk/plus 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA