x

Queen optræder til Oscars 2019

Queen optræder til Oscars 2019

De oprindelige Queen-medlemmer Brian May og Roger Taylor annoncerer optræden med sanger Adam Lambert ved prisuddelingen, hvor Bohemian Rhapsody er nomineret

Filmen Bohemian Rhapsody om det engelske rockband Queen og deres karismatiske frontmand Freddie Mercury overtog ifølge NME tronen som den mest indbringende musikbiografi-film nogensinde tilbage i december 2018. Filmen har en indtjening på over 600 millioner dollars, og dens succes har medført en fornyet interesse for det ikoniske band, hvis afspilningstal er steget i filmens kølvand. Selvsamme band har nu annonceret en optræden ved den årlige Oscar prisuddeling ifølge Pitchfork.

LÆS OGSÅ: "Bohemian Rhapsody" topper blandt de bedste musikfilm

Ved prisshowet den 24. februar kommer de oprindelige Queen-medlemmer guitarist Brian May og trommeslager Roger Taylor til at optræde sammen med den amerikanske sanger Adam Lambert i front. Denne bandkonstellation har siden 2011 turneret under navnet Queen + Adam Lambert, og i sommeren 2018 optrådte de i Jyske Bank Boxen, Herning. Koncerten fik topkarakter af GAFFAs anmelder.

LÆS OGSÅ: Det er DET, musikken kan!

Bohemian Rhapsody har ikke blot tiltrukket mange seere, den er også nomineret til hele fem Oscar-statuetter inklusive for Bedste Film. Hovedrolleindehaveren Rami Malik er desuden nomineret til prisen for Bedste Skuespiller for sin portrættering af Freddie Mercury, der var Queens forsanger fra 1971 til sin død i 1991.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA