x

R. Kelly arresteret – risikerer årtier i fængsel

R. Kelly arresteret – risikerer årtier i fængsel

Det følgende indeholder passager, som kan virke anstødelige

Sigtet for 10 tilfælde af sexovergreb på fire kvinder, tre af dem mindreårige

R. Kelly blev arresteret, da han meldte sig selv til politiet i Chicago natten til lørdag, skriver Chicago Tribune, citeret af Pitchfork.

R&b-sangeren er sigtet for i alt 10 tilfælde af sexovergreb på fire kvinder, de tre af dem mindreårige, i perioden 1998-2010. Straframmen er i hvert tilfælde mellem tre og syv års fængsel, og da straffene kan lægges sammen, risikerer Kelly op til 70 års fængsel. De tre mindreårige kvinder var på gerningstidspunktet mellem 13 og 16 år, og den seksuelle lavalder i Illinois, hvor sigtelserne er fremført, er 17 år.

Den voksne kvinde var 24 år på gerningstidspunktet og arbejdede som frisør for R. Kelly. Sangeren anklages for at have blottet sig for hende, forsøgt at tvinge hende til oralsex og have onaneret foran hende og ejakuleret på hende samt at have spyttet hende i ansigtet adskillige gange. En T-shirt, offeret bar på gerningstidspunktet, indeholder DNA fra R. Kelly.

Dommeren John Lyke Jr har sat kautionssummen på 1 million dollar. Kellys advokat Steven Greenberg har anmodet om en lavere kautionssum, da sangeren har "finansielle problemer", og sangeren er derfor stadig bag tremmer. Da Greenberg hørte, at sangeren skulle aflevere sit pas, sagde han ifølge NME: "I modsætning til, hvad sangen siger, kan han ikke lide at flyve" med rerefence til Kellys store hit "I Believe I Can Fly".

Første retsmøde finder sted 8. marts.

Se anklager Kimberly Foxx læse anklagerne mod R. Kelly op på nedenstående video fra PBS NewsHour. Oplæsningen begynder 15:30 inde i videoen.

Artiklen fortsætter under videoen

R. Kelly har været under massivt angreb, siden en række kvinder i januar stod frem i dokumentarserien Surviving R. Kelly på den amerikanske tv-kanal Lifetime og fortalte om at blive udsat for seksuelle overgreb af stjernen, i flere tilfælde da de var mindreårige. R. Kelly har afvist alle anklager.

Sangeren er gentagne gange gennem årene blevet beskyldt for sexmisbrug af kvinder, til tider mindreårige. Han er dog aldrig blevet dømt for noget.

LÆS OGSÅ: Ny video påstås at vise R. Kelly begå sexovergreb på en 14-årig


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA