x

Her er årets musikalske Oscar-vindere

Her er årets musikalske Oscar-vindere

De prestigefulde filmpriser er uddelt

I nat dansk tid blev de prestigefulde Oscar-priser uddelt i Dolby Theatre i Hollywood, og som sædvanlig var der to musikrelaterede kategorier, nemlig "Best Original Song" og "Best Original Score", altså årets stemningsmusik. Desuden var der flere musikrelaterede nominerede i de øvrige kategorier, blandt andet musicalfilmen A Star is Born med Bradley Cooper og Lady Gaga i hovedrollerne og Freddie Mercury-portrætfilmen Bohemian Rhapsody med Rami Malek i hovedrollen som Queen-sangeren.

Rami Malek vandt prisen Best Actor for sin rolle i Bohemian Rhapsody, og filmen vandt også priserne Best Film Editing, Best Sound Editing og Best Sound Mixing. Det gjorde filmen til aftenens helt store vinder.

Rami Malek vandt i januar en anden vigtig pris, en Golden Globe for "Best Performance By An Actor In A Motion Picture – Drama" for samme rolle.

LÆS OGSÅ: Stort interview med Rami Malek: Becoming Freddie Mercury

Prisen Best Original Song gik til "Shallow" med Bradley Cooper og Lady Gaga fra A Star is Born, i øvrigt den eneste pris til denne film, der ellers var nomineret til otte priser.

Best Original Score-prisen gik til Ludwig Goransson for musikken til filmen Black Panther.

Queen med Adam Lambert som sanger åbnede aftenen med et medley af "We Will Rock You" og "We Are the Champions", og Bradley Cooper og Lady Gaga fremførte også deres "Shallow" i showet.

LÆS OGSÅ: Her er årets musikalske Oscar-nomineringer

Den fornemme pris som "Best Picture" gik til den biografiske film Green Book med blandt andre amerikansk-danske Viggo Mortensen i hovedrollen. Også den film indeholder en del musik, idet den handler om Don Shirley (1927-2013), der både var klassisk pianist og jazzpianist. Viggo Mortensen spiller Shirleys chauffør og bodyguard, mens Shirley bliver spillet af Mahershala Ali. Sidstnævnte vandt en Oscar for "Best Supporting Actor", altså bedste birolle.

Se den fulde Oscar-vinderliste her.

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA