x

Anmelderrost David Bowie-musical kommer til Danmark

Anmelderrost David Bowie-musical kommer til Danmark

Musicalen Lazarus var et af de sidste projekter, Bowie færdiggjorde før sin død. Nu kan det opleves på Aarhus Teater i anledning af Aarhus Festuge

Aarhus Festuge har gallaåbning den 30. august 2019. Festugens tema er ”bridging”, hvor der på tværs af kunstarter vil blive bygget bro mellem bydele, genrer, aldre og oplevelser. Aarhus Festuge og Aarhus Teater er i den anledning gået sammen om at bygge bro til det surrealistiske og interplanetariske med opførelsen af science fiction-musicalen Lazarus med musik af David Bowie.

David Bowie døde i 2016 og gjorde sin jordiske exit med udgivelsen af sit 25. studiealbum Blackstar, der blandt andet indeholdt svanesangssinglen ”Lazarus”, hvis tekst og musikvideo kredser omkring døden. Sangen deler navn med musikforestillingen, som Bowie udarbejdede sammen med forfatteren Enda Walsh kort før sin død. Lazarus bygger videre på bogen The Man Who Fell to Earth fra 1963, som blev filmatiseret i 1976 med Bowie selv i hovedrollen.

LÆS OGSÅ: David Bowie: Blackstar

I Lazarus ankommer rumvæsenet Thomas Newton til jorden i sin søgen efter vand, der kan redde hans tørkeramte planet. Han bliver dog opslugt af jordiske fænomener som alkohol, discount-tv, sex og medicinal-forsøg. Forestillingen byder på surrealistiske billedstrømme samt en række af Bowies største hits inklusive ”Heroes”, ”Life on Mars?”, ”Changes” og selvfølgelig ”Lazarus”.

LÆS OGSÅ: David Bowie udgiver bokssæt med sjældenheder

Lazarus er en coproduktion med Det Kongelige Teater, som opfører forestillingen til næste år. Både anmeldere i USA og England har allerede smidt flere superlativer efter musicalen.

Aarhus Festuges gallaåbning med Lazarus finder sted 30. august 2019 på Aarhus Teaters Store Scene. Billetsalget åbner i dag, og billetterne kan købes på aarhusteater.dk.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA