x

VIDEO: Hans Philip kaster sig ud på dybt vand


Den tidligere Ukendt Kunster-rapper er ude med sin første solosingle og en tilhørende dyster musikvideo

Hiphop-duoen Ukendt Kunstner takkede af i 2017 efter fem succesfulde år, tre album og adskillige priser. Producer Jens Ole McCoy har siden produceret for andre artister, blandt andre Noah Carter, og nu får offentligheden endelig at se og høre, hvad rapper Hans Philip har klargjort på solofronten. Det sker i form af debutsinglen ”Siger ingenting”.

LÆS OGSÅ: Ukendt Kunstner har givet deres sidste koncert

Nummeret begynder som en afmålt, sørgende klaver-dreven kærlighedssang, der først halvvejs igennem sin spilletid sparkes rigtigt ”i gang” af et tungt, køligt og rungende beat. Dette kommer som en behagelig overraskelse for lytteren, og det virker forløsende for den spænding, der bliver bygget op i løbet af både sangen og musikvideoen. I sidstnævnte ser vi Hans Philips vandringer gennem storbynætter, fragmenterede indblik i sangerens psyke og hukommelse, og endelig ser vi ham springe i havnen i selv samme øjeblik, beatet indfinder sig.

Hans Philip har trukket i sanger-tøjet snarere end rap-uniformen på ”Siger ingenting”, og nummeret vil nok bedst kunne betegnes som en art alternative r&b. Philip har ikke givet nogle officielle informationer om eventuelle udgivelsesdatoer eller koncerter. Han har med andre ord sagt ingenting – indtil videre.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA