x

Dolly Parton på vej med album

Dolly Parton på vej med album

Dolly Parton gæster, som det nok er en del bekendt, Danmark 15. juni, nærmere betegnet Viborg Stadion, som en del af hendes "Backwoods Barbie"-turné. To uger senere udkommer hendes seneste album, "Backwoods Barbie", så herhjemme. En lidt forsinket udgivelse i forhold til USA, hvor pladen allerede har været ude i flere måneder.

Albummet gik i USA ind på top 200-pop-albumcharten som nummer 17 og som nummer to på både countryalbum- og indie-album-charten (fordi pladen i USA er udgivet på et uafhængigt pladeselskab, om end det herhjemme udsendes af multinationale Universal). Det er hendes højeste debut på Billboard-pop-album-charten og hendes første besøg på top 20-listen siden albummet "Slow Dancing With The Moon" fra 1993. Ja, de har mange hitlister i USA.

Det kommende album indeholder 12 sange, heraf ni af Dolly Parton selv, og er produceret af guitarist Kent Wells.

Om titelsangen fortæller Dolly Parton:
"Sangen fortæller faktisk det hele. Jeg voksede op i fattigdom, og drømte om at blive smuk som Barbie. Det er rigtigt, at den måde, jeg ser ud på, bare er udtryk for et bondepiges syn på, hvad glamour er, men det kommer af et ærligt hjerte. "Backwoods Barbie" var bare den perfekte titel på et country-album for mig."

Sangen "Backwoods Barbie" er også at finde i musicalen ”9 to 5 – The Musical", som forventes at have premiere i New York til foråret i 2009. En musical, som Dolly har skrevet al musik til, og som er baseret på filmen fra 1980, som Dolly skrev titelsangen til – et af hendes allerstørste hits gennem tiderne. Parton spillede også rollen som den sexede sekretær Doralee Rhodes i filmen. Hun skal dog ikke spille med i musicalen, hvor hendes rolle i stedet fremføres af Megan Hilty.

Dolly Parton har gennem tiden skrevet over 3000 sange, haft et utal af nummer 1-hits, vundet adskillige Grammyer, Country Music Awards og Academy of Country Music-priser og modtaget stribevis af guld- og platinplader. Og så har vi endda ikke nævnt de skønne læber og lunger, som danner afsættet for Dollys markante stemme.

Trackliste til "Backwoods Barbie" er i øvrigt som følger:
1 Better Get To Livin'
2 Made of Stone
3 Drives Me crazy
4 Backwoods Barbie
5 Jesus Gravity
6 Only Dreamin'
7 Tracks Of My Tears
8 Really Got The Lonesomes
9 Cologne
10 Shinola
11 I Will Really Hate Roses
12 Somebodys Everything

Dolly Partons hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA