"Leaving Neverland"-instruktør kommer til Heartland

"Leaving Neverland"-instruktør kommer til Heartland

Heartland offentliggør i dag syv internationale navne til årets TALKS-program – heriblandt Dan Reed, der har instrueret Michael Jackson domumentaren Leaving Neverland.

Dan Reed og Margo Jefferson taler på Heartland 2019 under overskriften Can we still dance to Michael Jackson? Britiske Dan Reed er en af de mest omdiskuterede dokumentarinstruktører lige nu. Han kom på alles læber med HBO-dokumentarfilmen Leaving Neverland, der skildrer to mænds anklager om Michael Jacksons misbrug af dem. 

Filmen har lagt op til heftig diskussion mellem parterne, der henholdsvis er pro-MJ og dem, der tror på anklagerne mod ham. Dan Reed har produceret og instrueret dokumentarfilm i mere end 25 år og har tidligere lavet en række film om terrorangreb, den BAFTA-hædrede The Paedophile Hunter og hvidvask-dokumentaren From Russia With Cash.

LÆS OGSÅ: Leaving Neverlands instruktør Dan Reed besvarer kritiske spørgsmål

Margo Jefferson er en Pulitzer Prize-hædret kritiker, journalist og forfatter. Hun er forfatteren bag den prisvidende Negroland fra 2015 og On Michael Jackson fra 2005, der er bredt anerkendt som en af de bedste biografier om den kontroversielle musiker.

Dan Reed og Margo Jefferson vil dykke ned i betydningen af de nu verdensberømte anklager og de spørgsmål, de provokerer i os. Samtalen modereres af kritiker og kulturredaktør på Information Katrine Hornstrup Yde.

Rasmus Quistgaard, programchef for Heartland TALKS:

– Margo Jefferson er lidt en hemmelig stjerne, som vi er fantastisk glade for at præsentere for et dansk publikum. Hun er en Pulitzer-prisvindende, amerikansk kritiker, og hun skal tale med Dan Reed, der netop har lavet jordens mest omtalte dokumentarfilm om Michael Jackson. Kan vi stadig danse til Michael Jackson? Helt personligt vil jeg sige, at jeg ikke længere kan danse til Jackson på samme måde.

LÆS OGSÅ: Heartland fuldender musikprogrammet

Blandt dagens offentliggørelse fra Heartland finder vi også tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt i samtale med filosof Vincent Hendricks, samt Laura Nirider og Steven Drizin fra Netflix-serien Making a Murderer i samtale med CPH:DOX-stifter Tine Fischer.

Med dagens offentliggørelse er festivalens endelige program næsten klar. De kommende uger vil de sidste navne inden for ART, TALKS og FOOD blive offentliggjort. De vil alle kunne opleves på Heartland 2019, der finder sted fra torsdag d. 30. maj til lørdag d. 1. juni 2019.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA