x

Det britiske stortalent Jade Bird giver dansk koncert

Det britiske stortalent Jade Bird giver dansk koncert

Den fremadstormende engelske sangerinde og sangskriver spiller i Vega 25. februar 2020

Den 19. april udkom Jade Birds selvbetitlede og anmelderroste debutalbum, hvorfra hittet ”Uh Huh” er blevet spillet flittigt på P3. Musikken er tidløs, folk/indie-rocket sangskrivning, hvor guitar, bas og trommer udgør grundstammen sammen med Jade Birds ekspressive vokal.

Den nu 21-årige engelske sangerinde og sangskriver udgav i 2017 sin debut-ep Something America, og samme år vandt hun den fornemme Anchor Award på Reeberbahn-festivalen i Hamborg – en pris, festivalen giver til det mest lovende talent på årets program. Senere samme år begyndte hun at turnere med countrysangeren Brent Cobb og var opvarming for bands som First, Aid Kit, Son Little og London Grammar.

Hendes sange og stemme leder tanker hen på internationale sangerinder og sangskrivere som Regina Spektor, Brandi Carlile og Alanis Morissette, og især Morissettes sange har været stor inspiration, har hun fortalt hun i et interview med Billboard. Den konstante vekslen mellem det sårbare og det udadvendte er karakteristisk for hendes musik, og hun har allerede høstet store roser fra blandt andre den legendariske David Bowie-producer Tony Visconti, der hyldede hendes imponerende vokal: "Hun synger så smidigt, hun er en virkelig intelligent sanger, og der er ikke noget, hun ikke kan gøre," udtalte han i forbindelse med uddelingen af den ovennævnte Anchor Award.

GAFFA spåede ved indgangen til 2018 Jade Bird et gennembrud i det kommende år. Det skete ikke helt i 2018, men nu er hun i hvert fald godt på vej i 2019.

LÆS OGSÅ: Guide: De bliver store i 2018 – internationalt

Billetsalget starter fredag den 10. maj kl 10.00 via vega.dk og ticketmaster.dk

Varm op med "Uh Huh":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA