x

Hugo Helmig aflyser alle koncerter i 2019

Hugo Helmig aflyser alle koncerter i 2019

I behandling for stofmisbrug

Hugo Helmig har valgt at aflyse resten af sine koncerter i år. Det sker oven på en hård start på 2019, hvor Hugo oven i en omfattende koncertturné i Danmark og Tyskland har taget hul på et behandlingsforløb grundet stofmisbrug.

Denne hårde belastning, både privat og professionelt, betyder, at Hugo Helmig nu ser sig nødsaget til helt at trække stikket i en længere periode.

Om baggrunden for beslutningen udtaler Hugo selv:

”Jeg har fået en personlig indsigt i løbet de sidste par måneder, som jeg bliver nødt til at tage alvorligt, også selvom det har mange omkostninger. Det beklager jeg meget over for både publikum og arrangører, og jeg kan kun håbe på deres forståelse for beslutningen. Der er ikke noget, jeg hellere ville end at stå oppe på de store scener denne sommer – men jeg bliver simpelthen nødt til at fortsætte det arbejde med mig selv, som jeg har sat i gang”.

Hugo Helmigs manager Jakob Sørensen siger om beslutningen:

”Det har været et utroligt hårdt år for Hugo personligt, men han gennemførte sine forårskoncerter på trods af en stor personlig nedtur og et enormt medietryk oveni. Nu har vi sammen med Hugo vurderet, at resten af året skal investeres det personlige arbejde, der er sat i værk, og som det ikke vil være sundt at afbryde med en ny række koncerter.”

Der er tale om 13 koncerter i Danmark og ni i Tyskland, som nu aflyses – og Hugo Helmig er enormt ked af at måtte skuffe både fans og festivalarrangører:

”Der er ikke nogen tvivl, om det her er den sværeste beslutning, Hugo har truffet i sin karriere. Han har det lidt som en skadet fodboldspiller på vej til en stor slutrunde: Han havde han håbet på at blive klar til at spille – men det er han altså ikke blevet. Det er den realitet, vi nu tager konsekvensen af.”

Hverken Hugo Helmig, hans familie eller management har tydeligere kommentarer.

Hugo Helmig udgav 1. marts sit anmelderroste debutalbum, Juvenile. Umiddelbart herefter indledte han en Danmarksturné, men hjemvendt til Aarhus efter en koncert i Aalborg 8. marts blev han tilbageholdt af politiet i en voldsom kokainrus. Han aflyste sin planlagte koncert i Vejle dagen efter, og manager Jakob Sørensen fortalte, at Helmig havde fået et tilbagefald efter at have været i afvænning for kokainmisbrug. Helmig gennemførte resten af sin forårsturné med start i Roskilde 14. marts og afslutning i Flensburg 13. april og havde en række koncerter i kalenderen året ud, blandt andet på Roskilde Festival, men de er altså nu blevet aflyst.

LÆS OGSÅ: Hugo Helmig-interview: ”Fat mod, mand. Det bliver bedre!”


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA