x

Festival forbyder mobiler under koncerter

Festival forbyder mobiler under koncerter

"Du går heller ikke i biografien og ser en film gennem din telefon"

Edinburgh-festivalen FLY Open Air, som blev afholdt den 18.-19. maj, valgte at forbyde mobiltelefoner på en af deres scener, skriver Metro. Anledningen var, at arrangørerne ønskede, at folk skal leve i nuet. De, som besøgte den elektroniske festival, og som gør det i fremtiden, bliver bedt om at låse deres telefoner i specielle sikkerhedsetuier ved indgangen til festivalens Boiler Room-scene, og der skal de ligge, indtil man forlader scenen. Boiler Room er dog den eneste scene på festivalen, hvor mobiler ikke er tilladt.

Arrangøren Tom Ketley fortæller Metro om beslutningen:

– Du går heller ikke i biografien og ser en film gennem din telefon, og jeg synes ikke, dette er anderledes. Dansemusik bliver mere og mere populært blandt de unge, og flere og flere unge mennesker bliver afhængige af deres telefoner. Det betyder, at flere og flere ser en hel koncert gennem deres telefoner. 

I interviewet taler han videre om festivalens usædvanlige tiltag:

– Vi føler, at vi ikke kan gøre noget ved dette uden at gøre noget drastisk. Hvis vi sætter klistermærker over folks mobilkameraer, vil de jo bare tage dem af.

Ketley har løst problemet med 8000 sikkerhedsetuier. Etuiet har en sikkerhedsalarm i stil med dem, man ser på tøj i butikker. 

Nogle af kunstnerne på årets FLY Open Air var Honey DijonJasper JamesNina KravitzPeggy Gou og Kornél Kovács

FLY Open Air er den første britiske festival, der har indført et delvist mobilforbud, mens noget lignende endnu ikke er sket i Danmark. En række kunstnere, eksempelvis Jack White, Bob Dylan og The War On Drugs, har dog på forskellig vis bedt publikum om ikke at tage billeder ved koncerter.

LÆS OGSÅ: Mobilforbud = kunstprojekt?

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA