Nyhed

Mobilforbud = kunstprojekt?

GAFFA.dk – Alt om musik

Jack White har flere argumenter imod brugen af mobiltelefoner til sine koncerter.

Tidligere i år kunne det britiske musiksite NME meddele, at Jack White og hans bagland ønskede at forbyde mobiltelefoner under den kommende turné i forbindelse med udgivelsen af albummet Boarding House Reach.

Mobilforbuddet vakte både glæde og vrede i kommentarerne på GAFFAs Facebook-side, og nu har White fremlagt en yderligere forklaring på sine hensigter med forbuddet i et interview med Metallicas trommelager Lars Ulrich, offentliggjort på Apple Musics radiostation, Beats 1.


Der kalder White blandt andet det hele et "interessant kunstnerisk eksperiment" og siger, at det var "sjovt", hvis han overraskede koncertgængerne med reglen, og at de blev vrede og krævede deres penge tilbage.

"Jeg reagerer på publikum, som en stand-up komiker ville gøre det. Hvis jeg afslutter en sang og siger "ta-da", og der er stille, så er jeg lidt sådan "godt, jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre nu". Skal jeg spille en tungere sang, en hurtigere sang? Vil I have, at jeg spiller akustisk? Vil I have mig til at gå? Jeg går", siger han. White tilføjer, at han ikke kan lide, at publikum bliver distraheret af deres mobiltelefoner.

Artiklen fortsætter under videoen.

I interviewet sammenligner White det at gå til en koncert med at gå i biografen eller kirke og siger, at der er øjeblikke i livet, hvor du bør lægge telefonen fra dig og følge med i, hvad der sker.


"Jeg elsker tanken om, at rockkoncerter bør være en punk-ting uden nogen regler. Jeg elsker det, men jeg kan ikke lide, at jeg ikke har nogen idé om, hvad der skal spilles som næste sang, og jeg har brug for det."


White mener, at mobilforbud skal implementeres ved at placere alle mobiltelefoner, kameraer og optageudstyr i en Youndr-taske, der kun kan åbnes efter koncerten, eller i nødstilfælde i en separat zone til telefoner uden for selve konsertsalen.

Whites nye album Boarding House Reach blev udgivet i fredags og fik tre stjerner af GAFFAs anmelder.

LÆS OGSÅ: Jack White udgiver single fra droppet Jay-Z-samarbejde


ANNONCE