x

Ny single og video fra Peter Sommer – album på vej


"En regulær karmasang, hvis hensigt er at samle"

Peter Sommer har haft et travlt 2018, men han ligger ikke på den lade side og er nu tilbage med sin nye single “Begge veje”. Nummeret er den første smagsprøve fra Sommers kommende sjette album, der forventes ude enten i slutningen af i år eller i begyndelsen af 2020. Se ovenfor den tilhørende video, optaget i Tivoli Friheden i Aarhus.

"Begge veje" er skabt i samarbejde med Peter Sommers faste band Tiggerne. Det er en mørk rocksang præget af et taktfast beat og pumpende bas og guitar i versene og støjende guitarer og melodisk keyboard i omkvædet.

Peter Sommer udtaler om "Begge veje":

"’Begge veje’ er en regulær karmasang, hvis hensigt er at samle. Den har en tekst, der ikke ønsker at understrege, at jeg er her, og du er der, men i stedet forsøger at favne det faktum, at vi konstant ændrer os alt afhængigt af, hvordan lyset og heldet falder på os. Sangen forsøger også at omfavne, at man som voksent menneske anno 2019 kan have svært ved at mærke noget, hvilket man så til gengæld mærker utroligt stærkt. Den er skrevet på en meget underlig fælles følelse af at være alene. Det er paradoksalt, som så meget andet i disse tider, der er proppet med valgsnak. Man vil det ene og man vil det andet i samme sekund. Man går begge veje." 

"Begge Veje" er første nye sang efter Peter Sommers anmelderroste og prisvindende album Elskede at drømme, drømmer om at elske fra 2018. Et album, som figurerede i toppen af mange af de danske mediers lister over årets bedste udgivelser – hos GAFFA var det nummer to – som indbragte Peter Sommer sangskriverprisen Carl-prisen i kategorien ”Årets Tekstforfatter” samt resulterede i hele tre statuetter ved de danske musikkritikeres prisuddeling Steppeulven for henholdsvis ”Årets album”, ”Årets Sangskriver” og ”Årets Komponist”.

LÆS OGSÅ: Redaktionen kårer årets 10 bedste danske album

Hen over sommeren kan Peter Sommer & Tiggerne opleves på en række af de store festivalscener på blandt andet Heartland, NorthSide, Tinderbox, Nibe Festival, Musik i Lejet, Grimfest og Smukfest samt de noget mindre, fast tilbagevendende sommerkoncerter på Gæstgiveren i Allinge og på Rockhotellet i Brundby på Samsø. 

Til efteråret drager Peter Sommer igen på turné rundt i det danske land i selskab med tangentspilleren og Tiggerne-medlemmet Palle Hjorth under overskriften "Alene med Palle i verden".

LÆS OGSÅ: Peter Sommer og Palle Hjorth drager på landevejen igen

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA