x

INTERVIEW: Vargas gør op med perfektionismen, og lader alter egoerne lege

INTERVIEW: Vargas gør op med perfektionismen, og lader alter egoerne lege

Tidligere denne måned udgav Alex Vargas ep’en superEGO, som var første del af en trilogi. Nu er opfølgeren EGOtrip på gaden, og her får vi lov til at se og høre en helt ny side af sangeren. Det er en mere udadvendt og legende side, som har fået lov til at blomstre efter flere års undertrykkelse fra den indre perfektionist.

Hvad gør man, når man som artist har et hungrende behov for at udforske nye sider af sig selv, men samtidig er bange for at bevæge sig for langt væk fra det, man er kendt med, og som andre kender én for? Det var netop den udfordring, Alex Vargas stod overfor i starten af året. Løsningen på problemet blev en ep-trilogi med det rammende tema ego.

– Det hele tog udgangspunkt i en øvelse, jeg lavede med en psykolog, jeg havde, da jeg boede i Amsterdam. Jeg havde nogle problemer med min kreativitet, og jeg kom enormt meget i vejen for mig selv.

– I vores andet møde sagde hun, at hun kunne forstå, at jeg havde en perfektionist inde i mig, som sagde nej til alt, jeg laver og skyder alle ideer ned, før de overhovedet får lov til at blomstre. Ideer er jo ikke perfekte, før de får lov til at blomstre, så derfor siger perfektionisten indeni mig fra. Hvis du giver den del af dig selv for meget plads, får du aldrig lavet noget.

– Den her øvelse var så baseret på, at vi alle har forskellige underpersonligheder, som vi bygger op i løbet af livet, og som er med til at bygge vores personlighed og ego op. Jeg skulle altså sætte mig et andet sted, hvor min indre perfektionist sad, og så skulle jeg svare på hendes spørgsmål som perfektionisten og ikke som Alex. På den måde lærte jeg at skrue ned for min indre perfektionist.

– Det var enormt sjov at bruge den her øvelse på EGOtrip, hvor jeg kunne føle på, hvilken del af mig det er, der gerne vil frem her i verdenen, og hvordan han har det. Og han var super undertrykt, for jeg giver ham ikke rigtig lov til at stikke albuerne frem.

Selvterapeutiske monologer og skarpe dansemoves

Sammen med ep’en EGOtrip har Alex Vargas også udgivet en kortfilm, hvor han optræder med en række monologer ind imellem de fire numre "Girls On Millionaires", "Smell The Bleach", "Live Alone" og "Karen" M.

– Jeg skrev monologerne baseret på de her delpersonligheder, hvor jeg tog fat i den frembrusende, og prøvede at lytte til, hvad han havde at sige. Det var helt vildt spændende at skrive og endnu mere at udføre.

Det er dog ikke helt uden betænkeligheder at Vargas lader hele verdenen ind i hans kreative legerum, som også byder på improviserede dansescener.

– Det var sjovere at lave filmen, end at vide at den kommer ud, for jeg føler virkelig, at jeg står på planken. Men det er en vigtig chance at tage. Jeg vil ikke bare køre ud af den samme tangent, for så begynder jeg at kede mig, hvilket vil sige, at jeg ikke længere brænder for min musik, og det kan folk mærke.

Du kan høre alle fire numre fra EGOtrip, og se Alex Vargas lade sine alter egoer få frit spil i kortfilmen nederst i artiklen.

Lod sig inspirere af Leonardo DiCaprio på en natklub

Hvor de lyriske universer på Alex Vargas’ tidligere udgivelser har været meget intime, har han på EGOtrip valgt at se ud ad, og lade sig inspirere af omverdenen. Det får vi blandt andet bevis på i nummeret "Girls On Millionaires".

– Jeg var i L.A. for at skrive, hvor jeg boede med en masse mennesker i et stort hus. Jeg bevægede mig ikke så meget ud af huset, men en aften skulle vi så allesammen ud på den her fancy natklub i Hollywood.

– På natklubben var der et VIP-bord i midten af det hele, hvor der stod en hord af unge piger, der kiggede ind mod midten, og der var lidt mystik om, hvem der sad ved bordet. Jeg nåede ikke at tænke så meget over det, for jeg gik ret hurtigt hjem igen. Men min kammerat kommer hjem og fortæller, at det var Leonardo DiCaprio, der sad der.

Selvom det ikke blev til et møde med Leonardo DiCaprio den aften og en svag bitterhed over at have misset et glimt af filmstjernen er til at fornemme, virker det som om, at Vargas er godt tilfreds med, at der trods alt kom en sang ud af det.  

Den tredje og sidste EP i EGO-trilogien udkommer i løbet af efteråret, og det hele kulminerer den 15. december, hvor Alex Vargas kan opleves på Østre Gasværk. Forestillingen bliver ligesom de tre ep’er også en anderledes oplevelse.

– Jeg har haft behov for at lave noget, der er mere konceptuelt. Jeg kommer til at spille på mine instrumenter, og jeg kommer til at have drengene fra mit band med på scenen, så det handler mere om, hvordan man visuelt stiller det op. Og så kommer jeg til at tænke mere over, hvad jeg siger på scenen. Det er vigtigt for mig, at der er en sammenhæng mellem musikken og det, der bliver sagt på scenen mellem sangene.

– Jeg ved, at det bliver en sindssygt spændende rejse for mig, og så tror jeg også, at det bliver en rigtig interessant forestilling.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA