Efterklang er tilbage – nyt album, koncerter og video med Helena Christensen

Efterklang er tilbage – nyt album, koncerter og video med Helena Christensen

Denne gang bliver det på dansk

Efterklang udgiver 20. september deres første ordinære album i syv år, Altid sammen, der samtidig bliver deres første album på dansk. I dag er de aktuelle med singleforløberen "Vi er uendelig" og en tilhørende musikvideo med Helena Christensen på rollelisten. Se videoen nedenfor.

I 2014 gav Efterklang deres "The Last Concert" i Sønderborg, hvor de blev dannet i 2000, og fortalte i den forbindelse, at de nu ville stoppe med at udgive plader og turnere, men dog fortsætte gruppen mere projektbaseret. Det førte året efter til operaen Leaves – The Art of Falling, skrevet sammen med komponisten Karsten Fundal og digteren Ursula Andkjær Olsen, som blev opført i atomkælderen under Københavns tidligere kommunehospital med bandet og professionelle operasangere, og operaen udkom også på et album året efter.

LÆS OGSÅ: Efterklangs postapokalyptiske opera er en stor oplevelse også i albumudgaven

Sideløbende engagerede Efterklang-medlemmerne sig i gruppen Liima, hvor de var udvidet med den finske percussionist Tatu Rönkkö. Liima har indtil videre udgivet to album, ii og 1982 i henholdsvis 2016 og 2017.

Efterklang blev også kontaktet af det belgiske barokensemble B.O.X om at give en koncert sammen i Antwerpen i januar 2018 med nyskrevet musik af Efterklang. Det førte til en fælles turné, som blandt andet bragte dem til Aarhus Festuge 2018 og Spot Festival 2019. Nu kommer musikken på et nyt album, der bliver gruppens i alt sjette, hvis man medregner operapladen, og traditionen tro blander akustiske og elektroniske instrumenter, men denne gang bliver det på dansk. Sanger Casper Clausen fortæller:

“Under forberedelserne til koncerten hørte jeg musikerne fra B.O.X-ensemblet tale flamsk med hinanden, hvilket jo ligner dansk på nogle områder. For at kommunikere så direkte som muligt med ensemblet tænkte jeg derfor: hvorfor egentlig synge på engelsk? Det var fuldstændig nyt for mig at udtrykke mig på dansk, men det føltes ret naturligt for mig. "Altid Sammen"s tekster handler om tro og samhørighed. Ikke på en religiøs måde – ingen af os tror på en defineret religion – men ordene er søgende efter mening i tætte relationer, i naturen, i døden og i evigheden. De bånd, vi skaber sammen; at samles, holde hinanden i hånden, synge og dele et øjeblik sammen. Vi er alle forbundet på tværs af nationer, alder og køn. Vi finder sammen med alle vores forskellige baggrunde og bevæger os ligeledes væk fra hinanden igen i alle mulige retninger – dog altid sammen.”

LÆS OGSÅ: Lungepatienter løftede i forvejen smuk indie-elektro-barok-koncert

Samtidig offentliggør gruppen en ekstrakoncert i DR Koncerthuset 5. november – koncerten 6. november sammesteds er udsolgt – samt på VoxHall i Aarhus 5. februar 2020. Billetsalget begynder 14. juni klokken 10.

Se videoen til "Vi er uendelig":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA