x

Iris Gold skal optræde for Frankrigs præsident

Iris Gold skal optræde for Frankrigs præsident

"Det er fucking vildt, at han har valgt mig"

Den fremadstormende danske sangerinde Iris Gold har fået et ganske vildt tilbud. På fredag den 21. juni skal hun optræde for den franske præsident Emmanuel Macron i hans hjem Élyséepalæet, når han holder sin årlige musikfest. Det skriver BT.

"Det er fucking vildt, at han har valgt mig," fortæller Iris Gold til BT og fortsætter: "Da jeg først blev spurgt, om jeg ville tage til Paris på fredag, gad jeg ikke, for jeg har planlagt at udgive mit nye album der. Da jeg så hørte, at det var for præsidenten, kunne jeg godt alligevel."

Iris Gold ved ikke præcis, hvorfor hun er blevet valgt til at spille for præsidenten, men hendes eget bud er en koncert, hun gav for et par uger siden i Paris i kraftigt regnvejr.

"Det regnede og haglede så meget, så vi kortvarigt måtte stoppe showet. Nogle af hans folk må have set det, så det er fedt, de vil have mig tilbage," siger hun til BT.

Iris Gold ved ikke, hvor meget hun kommer til at tale med præsidenten, men hun har i hvert fald planer om at få taget en selfie med ham, fortæller hun.

Den danske sangerinde og sangskriver har rødder i både Jamaica og Indien. Hun udgav sin debutsingle "Goldmine" i 2015, markerede sig solidt med hittet "All I Really Know" i 2017 og gav i 2018 store liveoplevelser på blandt andet Spot og Roskilde Festival samt til GAFFA-Prisen. 

Debutalbummet Planet Cool udkommer som nævnt den 21. juni og er en hyldest til diversitet og til alle de mennesker, Iris Gold har mødt på sin vej – først i København og siden i London, hvor jagten på en musikalsk karriere har ført til møder med både kendte og mindre kendte musikere. Blandt andet har Iris Gold varmet op for Taylor Swift, Robbie Williams og Miguel. 

LÆS OGSÅ: Soulsangerinden og rapperen levede op til sit efternavn

Iris Gold kan opleves følgende steder i Danmark i den kommende tid:

05.07 Nibe Festival, Nibe

09.08 SmukFest, Skanderborg 

Se Iris Gold til GAFFA-Prisen 2018:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA