x

Sveriges statsminister svarer Trump i sag om A$AP Rocky-anholdelse

Sveriges statsminister svarer Trump i sag om A$AP Rocky-anholdelse

"Alle er lige for loven"

Sveriges statsminister Stefan Löfven har nu indirekte svaret Donald Trump, der vil have Löfven i tale vedrørende anholdelsen af A$AP Rocky, der sammen med tre fra sit følge har siddet varetægtsfængslet siden 3. juli efter at have deltaget i et gadeslagsmål i Stockholm.

– I Sverige er alle lige for loven, også gæster fra andre lande. Den svenske regering hverken kan eller vil forsøge at påvirke anklagere eller domstole, siger Stefan Löfven til det svenske nyhedsbureau TT, her citeret af dr.dk, men fortsætter dog mere imødekommende:

– Jeg har forstået, at præsident Trump er personligt interesseret i de anholdte amerikanere. Han har udtrykt et et ønske om en samtale, og det er naturligvis positivt, siger Stefan Löfven til TT.

I går skrev den amerikanske præsident følgende på Twitter:

"Har lige talt med Kanye West omkring hans ven A$AP Rockys fængsling. Jeg vil ringe til den meget talentfulde statsminister i Sverige for at se, hvad vi kan gøre for at hjælpe A$AP Rocky. Så mange mennesker ville gerne se dette løst hurtigt!" skriver den amerikanske præsident på Twitter.

Artiklen fortsætter under tweetet

Fredag blev varetægtsfængslingen af den amerikanske rapper forlænget med endnu en uge, skriver en række medier, blandt andre NME.

Donald Trump og Kanye West har mødtes flere gange og rost hinanden i offentligheden, og West er dermed en af de få personer fra den amerikanske musikscene, der støtter den kontroversielle præsident.

A$AP Rocky nægter sig skyldig og siger, han, hans bodyguard og to fra hans crew handlede i selvforsvar efter at være blevet forfulgt og angrebet af flere personer.

LÆS OGSÅ: VIDEO: Verdensstjerne i slagsmål på åben gade i Stockholm

En underskriftindsamling, der kræver rapperen løsladt, har i skrivende stund mere end 600.000 underskrifter. En række kunstnere, blandt andre Tyler, the Creator, Tyga, Schoolboy Q, T.I. og Rihanna har også krævet stjernen frigivet. Tyler, the Creator har udtalt, at han nu vil boykotte Sverige, mens Tyga aflyste en svensk koncert forleden i solidaritet med A$AP Rocky.

A$AP Rocky nåede at give en koncert i Stockholm, inden han blev anholdt. Få dage tidligere optrådte han på Tinderbox, hvor GAFFAs anmelder var lidt mellemfornøjet med hans indsats.

LÆS OGSÅ: You have to end this tour, ASAP


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA