x

Første vinder af KarriereKanonen er fundet

Første vinder af KarriereKanonen er fundet

Det første af tre talenter fra det danske vækstlag er på Smukfest netop blevet udpeget til vinder af talentudviklingsforløbet KarriereKanonen 2019: Indiepopgruppen Patina.

Umiddelbart efter offentliggørelsen af sejren fik vi en hurtig snak med Søren, Mads og Gregers fra bandet.

Hvad føler I lige nu, og hvordan synes I selv, det gik i går ved finalekoncerten?

Søren: – Vi har lidt en forløsende følelse i kroppen. Vi vågnede op halvmøre, så vi har haft en lidt jetlagged følelse, men vi er overvældede og taknemmelige. Det er den største koncert, vi har spillet, folk var kommet ud fra deres telte, og vores musik har også en stor lyd.

Mads: – Vi har prøvet ikke at fokusere på konkurrenceaspektet, men mere på forløbet, så vi har ikke rigtigt tænkt over, om vi kunne vinde. Og vi har været bevidste om, at KarriereKanonen har været et godt skub, men det skulle ikke være det eneste, der holdt os oppe. Så derfor har vi også selv sat nogle koncerter op.

Hvordan vil I karakterisere jeres egen musik, og hvem er I inspirerede af?

Mads: – Kantet indiepop med funk, rock og punk.

Søren: – Mange vil nok forbinde det med David Byrne og Peter AG rent energimæssigt. Vi er jo et band, der består af tre mand, der skriver sangene og også synger og spiller trommer på skift, og det giver både et lidt kantet udtryk og samtidig et flow, og så har vi jo yderligere fire musikere med.

Det er temmelig usædvanligt med et band med tre personer, der både synger og spiller trommer på skift, hvordan er det udtryk opstået?

Gregers: – Det var nødvendigt, for vi synger forskelligt alle tre, og så havde vi skrevet nogle sange, vi var nødt til at deles om at synge. Vi bidrager hver især med nogle personlige fortællinger, og det er fedt, at vi kan skiftes til at have noget på hjerte. 

Hvor længe har I spillet sammen, og hvor mange koncerter har I spillet?

Søren: – Vi udgav vores første single 4. oktober sidste år, men inden da havde vi arbejdet på tre sange i et år forinden, men vi vidste ikke helt, hvad det skulle bruges til, indtil lynet pludselig slog ned. Jeg tror, vi har spillet ni-10 koncerter.

Hvad har I fået ud af forløbet med KarriereKanonen?

Gregers: – Vi har mødt nogle objektive branchefolk, der for eksempel kan fortælle os, hvad et pladeselskab vil have ud af én, eller hvorfor en radio vælger at tage en sang i rotation. Men også har sagt, at vi skal tage den med ro, det er jo ikke X Factor. Det er rart at høre om den branche.

Hvad er jeres næste skridt?

Mads: – Vi arbejder på en ep, som vi gerne vil udgive inden årsskiftet.

Søren: – Og så vil gerne perfektionere vores liveudtryk. Vi skal også spille support for et større dansk popnavn næste år, 10 koncerter.

Gregers: – Vi har alle et perfektionistisk gen.

Blandt tidligere vindere af KarriereKanonen kan nævnes i dag etablerede navne som The Minds of 99, Katinka, Djämes Braun og mange flere.

Valget af vinderne er truffet efter et grundigt talentforløb, som kulminerede i går, hvor otte finalister optrådte på Smukfest. Efter koncerterne voterede en jury bestående af repræsentanter fra KarriereKanonens partnere: Bandakademiet, Smukfest, P3 og P6 Beat.

Hver vinder får nu skræddersyet et udviklingsforløb, som skal støtte deres videre musikalske liv. Derudover skal de tre vindere spille på på Smukfest 2020.  

Talentforløbet blev grundlagt af DR i 2002 som et initiativ til at fremme kunstnere med danske tekster – dengang vandt navne som Magtens Korridorer, Tue West og Marie Key Band. I 2009 udvidede man sin partnerkreds, så KarriereKanonen blev et bredt funderet talentforløb, der også fokuserer på at udvikle musikere inden for felter som koncerter, sangskrivning og branchekendskab.

Hør musik med vinderen og de øvrige KarriereKanon-finalister her


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA