Dansk spillested og Hun Solo øger kvindefokus med specielt arrangement

Dansk spillested og Hun Solo øger kvindefokus med specielt arrangement

Lørdag den 9. november byder Forbrændingen i samarbejde med Hun Solo kvindelige musikere, performere og foredragsholdere på scenen. Indtil videre er Madame Gandhi, Iris Gold og ANYA annonceret.

Spillestedet Forbrændingen og Hun Solo er gået sammen for i fællesskab at sætte kvindelige musikere i centrum. Samarbejdet mellem Albertslund-spillestedet og musikerkollektivet kan opleves lørdag den 9. november og bliver præget af stærke kvindelige acts. Indtil videre er amerikanske Madame Gandhi - kendt som M.I.A’s trommeslager - samt danske Iris Gold og ANYA annonceret. Udover koncerter vil man på dagen kunne opleve talks og performances, som endnu ikke er offentliggjort.

- Hun Solo er jo efterhånden en institution i dansk musikliv, og selvfølgelig skulle vi lave noget særligt sammen i år, siger Forbrændingens kunsteriske leder Jeppe Skjold, 

LÆS OGSÅ: Groove og good vibes over hele linjen 

2019 er nemlig et specielt booking-år for Forbrændingen, der under overskriften Kvinder i Centrum udelukkende præsenterer kvindelige acts hele året. Det var derfor oplagt at starte et samarbejde med Hun Solo, der siden 2016 har gjort det til deres spidskompetence at fremme kvinder i musik.

Det kvindestyrede kollektiv har gennem de sidste fire år sat fokus på større kønsdiversitet ved at arrangere koncerter, hvor kvindelige musikere sammen indtager scenen rundt omkring i Danmark. Tidligere i år fejrede Hun Solo eksempelvis Kvindernes Internationale Kampdag på et udsolgt Hotel Cecil. 

LÆS OGSÅ: Hurtige indskud af feminint talent

Nana Jacobi, én af de tre grundlæggere af Hun Solo, glæder sig til november: – Det bliver en helt ekstraordinær dag. En oplevelseseksplosion uden lige. Vi har overgået os selv denne gang, og vi er glade for at være en del af Forbrændingens 2019-tiltag om at hoste kvindelige artister.

Forbrændingens hjemmeside kan man læse mere om Kvinder i Centrum-tiltaget og blandt andet se en video, hvor spillestedets 2019-vision uddybes:

“Vi vil vise et bredt udsnit af aktuelle kvindelige kunstnere og herigennem gøre opmærksom på den store kvalitet, der er tilgængelig. Vores 2019 program skal hverken anses som moraliserende eller militant - vi ønsker blot at dreje lyskeglen mod den aktuelle problemstilling og på vores egen måde forholde os konstruktivt til den” 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA