Tønder Festival er klar med de første navne til 2020

Tønder Festival er klar med de første navne til 2020

Otte navne er allerede på plads

Tønder Festival er netop overstået for 45. gang, men festivalen har allerede offentliggjort de første navne til næste år, nemlig Amythyst Kiah (USA), Blue Rose Code (SCO), Sean Rowe (USA), The Once (CAN), Mike Elrington (AUS), Mo Kenney (CAN) og Friel Sisters (SCO). Desuden annoncerede festivalen forleden, at amerikanske John Prine (billedet), som måtte melde afbud til årets festival grundet sygdom, har lovet at komme i 2020.

LÆS OGSÅ: Respektfuld hyldestkoncert lod de stærke sange stå i centrum

Samtidig oplyser festivalen præcis, hvor mange billetter den har fået afsat i år. Der er i år solgt 7.983 partout-armbånd – og dermed meldt udsolgt – og 2.329 en-dags-armbånd. Antallet af partout-armbånd er øget med godt 400 i forhold til sidste år, og antallet af solgte camping-armbånd er 3.731.

”Vi er meget tilfredse og glade, og alt er forløbet uden problemer. Vejret var jo i den grad med os, og stemningen på festivalpladsen har været helt i top. Musikalsk har vi oplevet virkelig store øjeblikke. Vi har endnu en gang fået bekræftet, at den særlige Tønder-stemning og den tætte kontakt mellem musikere og publikum skaber unikke koncertoplevelser. Stor tak til publikum, musikere, sponsorer og crew – og til alle vores mange frivillige, som har knoklet i varmen for festivalen,” siger Maria Theessink, kunstnerisk leder af Tønder Festival.

Efter fire travle festivaldage kan de mange frivillige se frem til medarbejderfesten mandag aften, hvor en lang række af kunstnerne på årets festival vil optræde.

Allerede nu kan man sikre sig billet til festivalen næste år. Et antal ”early bird”-billetter sættes til salg fra tirsdag 27. august kl. 10.00 via www.tf.dk.

Næste Tønder Festival finder sted 27.-30. august 2020

Herunder de første annonceringer på Tønder 2020 med festivalens egne ord:

Amythyst Kiah (USA)

"En rå og kraftfuld stemme fra Tennessee med originale sange inspireret af blues, country, oldtime og folk. Amythyst Kiah blander traditionsmusikken med elementer af nutidig r&b. “Et af rootsmusikkens mest spændende nye talenter,” skriver magasinet Rolling Stone om Amythyst Kiah."

www.amythystkiah.com

Blue Rose Code (SCO)

"Bag navnet Blue Rose Code er den skotske sanger, sangskriver og guitarist Ross Wilson. Han henter inspiration i mange genrer – folk, jazz, pop og soul. Anmelderne roser Blue Rose Code og hører ligheder med navne som John Martyn, Van Morrison, Tom Waits og Jackson Browne." 

www.bluerosecode.com

Sean Rowe (USA)

"En kælderdyb stemme, en akustisk guitar og sange med masser af sjæl. Amerikanske Sean Rowe har siden 2004 udgivet fem soloalbum med New Lore fra 2017 som det seneste. Han er på Europaturné i december 2019 og er for første gang på Tønder Festival i 2020."

www.seanrowe.net

The Once (CAN)

"Akustisk trio fra Newfoundland i Canada. The Once har været med siden 2009 og viderefører stolte traditioner med sangskrivning, musik og poesi på Newfoundland. Trioen har opnået ry som fremragende fortolkere og gode sangskrivere og bliver især rost for deres vokalharmonier."

www.theonce.ca

Mike Elrington (AUS)

"Der er fuld power på, når den næsten to meter høje Mike Elrington går på scenen. Hans rå vokal, mesterlige guitarspil og sange i blues- og rootsrockgenren har bragt ham frem som et af Australiens store navne, og han modtog i 2016 prisen “Singer/Songwriter Of The Year” ved The Australian Independent Music Awards."

www.mikeelrington.com

Mo Kenney (CAN)

"Mo Kenney fra Nova Scotia i Canada er stærkt på vej frem både i sit hjemland og internationalt. Den 29-årige sangerinde, sangskriver og guitarist har turneret med blandt andre Ron Sexsmith og Joel Plaskett. Sidstnævnte producerede Mo Kenneys debutalbum i 2012."

www.mokenney.com

Friel Sisters (SCO)

"Søstrene Anna, Sheila og Clare Friel er født i Glasgow, men familierødderne er forankret i Donegal Gaeltacht i det nordvestlige Irland. Med vokaler, violin, fløjte og uilleann pipes bringer de med stor succes den traditionelle irske folkemusik ud på scener i Europa, USA og Asien."

www.frielmusic.com

John Prine (US)

Den 72-årige amerikanske country- og folk-sanger, sangskriver og guitarist albumdebuterede tilbage i 1971 og har udgivet 18 studiealbum, senest The Tree of Forgiveness fra 2018. Prine er blevet rost af mange af sine kolleger, blandt andre Bob Dylan, og i 2015 gav han en meget rost koncert på Tønder. Han skulle have optrådt i 2019, men måtte melde afbud med en uges varsel grundet sygdom, og i stedet blev der i hast arrangeret en hyldestkoncert til ham på festivalen.

www.johnprine.com


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA