Princes selvbiografi har fået udgivelsesdato

Princes selvbiografi har fået udgivelsesdato

"Fra Prince selv kommer den fantastiske historie om en ung mand, der vokser op til superstjernestatus som en af de største musikere i vores tid. Bogen indeholder fotografier, tekster og udklip, som aldrig er set før samt den selvbiografi, som Prince begyndte inden sin tragiske død". 

Selvbiografien The Beautiful Ones udkommer den 29. oktober. Bogen er skrevet af Prince sammen med sparringspartneren Dan Piepenbring, som fortæller til The New Yorker om Princes vision. Det kan kun anbefales at læse hele artiklen lige her

"Prince havde inviteret tre forlag til Paisley Park (hans studie i Chanhassen, Minnesota, red.) for at dele sin idé om at skrive en selvbiografi under titlen The Beautiful Ones; opkaldt efter et af hans mest nøgne og hjerteudkrængende numre. Prince fortalte forsamlingen, at så langt tilbage, som han kunne huske, havde han skrevet musik for at fortælle og genfortælle sig selv; at være kunstner er en konstant udvikling. Den rette selvbiografi ville tilføje nye lag til myseriet om Prince, selv hvis den blotlagde andre mysterier. Han havde kun én retningslinje: selvbiografien skulle være den største musikbog i nyere tid". 

Princes valg af sparringspartner var usædvanligt, nemlig den uprøvede forfatter Dan Piepenbring, som Prince netop valgte, fordi han aldrig havde udgivet noget. Piepenbring mødte Prince for første gang i slutningen af januar 2016, kun tre måneder inden musik-ikonets uventede død den 21. april. Prince arbejdede tæt sammen med Piepenbring om at skrive den 288 sider lange selvbiografi. 

"Jeg lærte, at Prince havde for vane at læse de anmeldelser, som hans fans skrev og postede på Twitter eller på blogs. Det var disse mennesker, som han følte fortjente at samarbejde med ham og ikke de højprofilerede kanditater som forlagene foreslog. Prince sagde, at han havde inspireret sine fans til at skrive og at de sikkert ville inspirere ham til det samme. Han søgte en partner, som han kunne improvisere med, én som han kunne åbne sig overfor og én som han kunne arrangere sin historie med i fællesskab; ligesom en sang eller et album. Og det blev mig."   

The Beautiful Ones vil uden tvivl ikke gå stille hen ved udgivelsen i oktober. Prince har lavet funkmusik gennem fire årtier og står bag kæmpehits som "Purple Rain", "Kiss", "I Wanna Be Your Lover" og "When Doves Cry". 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA