x

Rapper hiver halshugget Boris Johnson-hoved frem under Mercury Prize


Slowthai: “Fuck Boris Johnson, fuck alt, der er ikke noget godt ved Storbritannien”

I går blev den britiske prisuddeling Mercury Prize 2019 afholdt, en musikpris, der uddeles til årets bedste britiske album. Under prisuddelingen tog den britiske rapper Slowthai et halshugget mannequin-hoved, der forestillede Boris Johnson, frem på scenen.

 
 
 
 
 
Vis dette opslag på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

FUCK BORIS TSHIRTS OUT NOW!!!!!! LINK IN BIO SHOP.SLOWTHAI.COM

Et opslag delt af slowthai (@slowthai) den

Slowthai, der i maj udgav albummet Nothing Great About Britain, var selv en af de 12 britiske artister, der var nomineret til Mercury-prisen. Slowthai optrådte til prisuddelingen, der blev vist på BBC, med sangen “Doorman” og hev under koncerten det halshuggede hoved frem på scenen. Efter at have optrådt, gjorde rapperen sin mening til kende om den britiske premierminister: “Fuck Boris Johnson, fuck alt, der er ikke noget godt ved Storbritannien,” råbte Slowthai ud til publikum.

Den udfarende rapper, hvis rigtige navn er Tyron Frampton, har i længere tid været offentligt kritisk over for Boris Johnson. Han har udgivet en kollektion af T-shirts, hvorpå der blandt andet står skrevet “Fuck Boris”. Derudover har Slowthai beskrevet den britiske premierminister som en “ringere version af Donald Trump” og “et fjols, som jeg troede nærmede sig sin pension” i et interview med NME.

 
 
 
 
 
Vis dette opslag på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

If #slowthai doesn't win, we RIOT. #Mercuryprize

Et opslag delt af Andrew Trendell (@andrewtrendell) den

På trods af at være bookernes vinder-favorit til Mercury-prisen vandt Slowthais Nothing Great About Britain dog ikke prisen for bedste album. Derimod var det rapperen Dave, der kunne tage prisen hjem for årets bedste album med pladen Psychodrama, og han slog dermed kunstnere som The 1975, Foals og Slowthai.

GAFFAs anmelder var også forholdsvis positiv over for Daves album, som blev tildelt fire stjerner:

LÆS OGSÅ: Ambitiøs grimerapper på terapibænken


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA