x

DR udgiver bog om Roskilde

DR udgiver bog om Roskilde

For få dage siden udkom bogen ”Roskilde Stories” med masser af selvoplevede anekdoter skrevet af deltagere på 37 års Roskilde Festivaler. Bogen var udgivet af det lille forlag Radius, og nu går DR forlaget i bedene.

For første gang sætter DR nemlig også fokus på Roskilde Festival i bogform. Bogen skal efter planen komme 14. november, og festivalgæster og dr.dk-brugere kan være med til at forme den.

"Det er nærmest en livsstil at tage på Roskilde, og bogen vil både henvende sig til dem, der var festivalpublikum i år, og dem, der måske skal af sted næste år. Til brug for bogen vil vi opfordre publikum og DR’s brugere til at bidrage med deres bedste fotos, historier og råd - og også gerne videregive de værste rygter fra festivalen. Så brugernes involvering vil helt sikkert have stor betydning for, hvordan bogen bliver," siger forlagsredaktør Knud Gram Øllgaard fra DR Multimedie i en pressemeddelelse.

Inden festivalen har DR via dr.dk/roskilde opfordret brugerne til at skrive ind med eksempler på deres mærkeligste eller bedste koncertoplevelse eller om rygter, de har hørt på festivalen.

I den kommende tid indbyder DR fortsat folk til at sende fotos, oplevelser og tips ind fra selve festivalen. De bedste billeder kommer med i bogen, og der bliver kåret et ”bedste foto”. Bogen har arbejdstitlen ”Roskilde Festival – Keep on Rockin” med henvisning til festivalaktuelle Neil Youngs sang ”Rockin’ In The Free World”.

Det er DR-P4-journalisten Brian Christensen, der er forfatteren til bogen. Han skal selv i år på Roskilde Festival for 23. år i træk.

"Det er tanken, at bogen skal komme godt omkring, og den kommer både til at handle om dem, der lægger musikprogrammet, om de frivillige, ligesom vi, hvis alt går vel, følger navne som Teitur, Duffy og Band of Horses, før, under og efter deres optræden," forklarer Brian Christensen i en pressemeddelelse.

Han fortæller videre, at der også vil være tilbageblik og ªgode tips fra festivaldeltagerne til andre festivaldeltagere i bogen. Også P3-værterne Camilla Jane Lea og Adam Duvå Hall bidrager med deres oplevelser, ligesom kunstnerne Simon Kvamm og Aura gør det.

DR's Roskilde-site


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA