x

Björk og Sigur Rós giver webcast-koncert lørdag

Björk og Sigur Rós giver webcast-koncert lørdag

To af Islands absolut mest markante navne, Björk (billedet) og albumaktuelle Sigur Rós, giver i morgen aften den 28. juni en gratis koncert i en park i Reykjavik. Koncerten bliver transmitteret gratis på arrangøren National Geographics hjemmeside lørdag aften klokken 20 dansk tid.

Hele koncerten kommer til at finde sted i dagslys i smukke omgivelser og bliver en af de største koncerter i Island nogensinde. Koncerten skal især sætte fokus på den islandske produktion af aluminium og den forurening, produktionen afstedkommer.

Lederen af National Geographic Entertainment, David Beal, udtaler i en pressemeddelelse:
”Et af vores hovedformål er at tilbyde globalt bevidste kunstnere et sted at kunne udtrykke bevidsthed om vigtige emner. At få disse fantastiske kunstnere til at optræde i spektakulære omgivelser giver vores verdensomspændende publikum lejlighed til både at nyde stor musik og blive opmærksomme på Islands miljømæssige bekymringer.”

Björk fortsætter:
”Kampen for naturen bliver ofte gjort til noget negativt og til mudderkastning. Sådan noget gør vi ikke, vi vil ikke sige, at det og det er forbudt, vi vil hellere spørge: ”Hvad med alle de andre muligheder.” Det 21. århundrede bliver ikke et nyt olieårhundrede, det bliver et århundrede, hvor vi er nødt til at genbruge, tænke grønt og indrette både kraftværker og vores omgivelser i harmoni med naturen.”

Sigur Rós udsendte i mandags deres femte studiealbum, ” Með Suð I Eyrum Við Spilum Endalaust”, der kan oversættes til "Med en summen i vores ører spiller vi uendeligt”. Björks seneste album er ”Volta” fra maj 2007.

Hør koncerten på worldmusic.nationalgeographic.com


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA