x

Taylor Swift er ikke bekymret for fornyet søgsmål

Taylor Swift er ikke bekymret for fornyet søgsmål

Et søgsmål fra 2017 syntes at være lukket, men nu skal sagen revurderes – Taylor Swift er ikke synderligt bekymret. 

En af Taylor Swifts repræsentanter tager det med ophøjet ro, at et søgsmål mod stjernes "Shake It Off" ikke endegyldigt er lagt i graven. Tilbage i 2017 sagsøgte sangskriverne Sean Hall og Nathan Butler nemlig Taylor Swift. De hævdede, at teksten fra 2014-hittet "Shake It Off" var direkte plagieret fra deres sang "Playas Gon' Play" fra 2001. "Playas Gon' Play" er fra bandet 3LW.

I februar 2018 affejede en dommer ellers sagen, på trods af at begge sange indeholder variationer af "playas gonna play" og "haters gona hate". Dengang udtalte dommer Michael Fitzgerald, at "amerikansk popkultur byggede meget på begreber som "players", "haters" og "player haters". Konceptet om artister, der opfører sig som deres natur dikterer er ikke en kreativ ret; det er banalt". Det skriver Rolling Stone

LÆS OGSÅ: R&b-sanger sagsøger Taylor Swift for hit

Nu har sagen imidlertid været en tur forbi appeldomstolen – og skal altså tilbage til en U.S. District Court for yderligere revurdering. 

"Disse mænd er ikke ophavsmænd, eller kreatører, af de almindelige fraser "players", "haters" eller kombinationen af dem. De opfandt ikke vendinger, ligesom de heller ikke er de første til at bruge dem i en sang. Vi er sikre på, at de sande forfattere til "Shake It Off" vinder igen. Deres krav er ikke et korstog for kreative kræfter; det er snarere et korstog for Sean Halls bankkonto", fortæller en repræsentant for Taylor Swift.

"Shake It Off" er skrevet af Taylor Swift i samarbejde med producerne Max Martin og Shellback.

Taylor Swift kan i øvrigt opleves på Dyrskuepladsen i Roskilde til sommer, når festivalen byder op til dans i forbindelse med 50-årsjubilæet for Roskilde Festival.

Hør de to omdiskuterede sange her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA