Thom Yorke udsender smuk og dyster, animeret video


"Vores kerneintention var at formidle oplevelsen af at føle sig komplet alene"

Thom Yorke har netop udsendt en smuk og dyster, animeret video til sangen "Last I Heard (…He Was Circling the Drain)" fra sit seneste album, Anima, der udkom i juni. Se videoen ovenfor.

I videoen ser man en række mennesker i et mørkt storbylandskab, men der er ikke meget interaktion mellem individerne, der fremstår isolerede og fremmedgjorte. Et tema, der er helt i tråd med sangteksten, som begynder med linjerne "I woke up with a feeling I could just not take / Taken out with the trash / Swimming through the gutter / Swallowed up by the city".

Videoen er sort-hvid, hånd-animeret og lavet af videoskaberne The Art Camp og Saad Moosajee, og de udtaler til Rolling Stone:

"Vores primære mål var at illustrere sangens og pladens følelser. Thom kom med en liste af idéer til os, adskilte billeder fra hans drømme, og vi udvidede dem med billeder fra alle, som kom med i video-teamet, mere end et dusin af os. Vores kerneintention var at formidle oplevelsen af at føle sig komplet alene, omringet af mennesker, du kan se dig selv i, men som ikke forstår, som har mistet besindelsen og ikke kan se, at du har brug for deres hjælp."

"Last I Heard (…He Was Circling the Drain)" stammer som nævnt fra Anima, Thom Yorkes tredje og seneste soloalbum, som udkom i juni, og som GAFFAs anmelder var begejstret for – så begejstret, at albummet blev tildelt de maksimale seks stjerner.

LÆS OGSÅ: Dystopisk solo-hovedværk et sted mellem Orwell og Jung

Thom Yorke kan opleves på næste års Roskilde Festival, hvor han ifølge festivalen vil skabe et "følelsesmæssigt overvældende totalshow".

LÆS OGSÅ: Roskilde Festival offentliggør 12 nye navne

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA