Nyhed

Det skriver anmelderne om Roskilde

Generel begejstring for Neil Young og Radiohead, uenighed om Kings Of Leon og Slayer

Så er Roskilde Festival forbi, og vanen tro har anmeldere fra små og store dagblade og magasiner været forbi og skrive spalte op og spalte ned om årets koncerter. Og der er både koncerter, anmelderne er enige om, og koncerter, hvor meningerne er delte. Ganske som vanligt.

Der hersker dog generel begejstring for Neil Young (billedet). Legendens koncert på Orange Scene lørdag aften fik fem- og seksstjernede anmeldelser i rigt mål. Om Young skriver Ekstra Blandets Henrik Queitsch i sin seksstjernede anmeldelse: ”Det virker måske forudsigeligt at give koryfæet Young topkarakter. Men når nu en af rockens mest indflydelsesrige skikkelser dukker op i blændende form, med et sublimt hold og et fremragende varieret program, så kan det altså ikke være anderledes, mine damer og herrer.”

Også GAFFAs Michael José Gonzalez uddeler seks stjerner. Der er fem stjerner fra Politiken, Jyllands-Posten, Berlingske og Soundvenue, mens BT kun giver fire stjerner. Mathias Nielsen skriver, at det var godt, men: ”Alligevel manglede der lige dét dér ekstra punch, der skulle til for at sparke den kun (efter Neil Youngs standard) to timer lange koncert op i nærheden af topkarakteren. Støjhippien leverede varen, men en musikalsk åbenbaring var vi ikke vidner til.”


Radiohead vakte også generel begejstring. Der er fem stjerner fra Jyllands-Posten, Berlingske Tidende, Ekstra Bladet, Soundvenue og GAFFA, mens der er fire fra Politiken. Om Radiohead skriver Kasper Schütt-Jensen i Jyllands-Posten blandt andet følgende i sin femstjernede anmeldelse: ”På Orange Scene udnyttede Radiohead gang på gang bandets evne til at kombinere genrer og gøre op med rockmusikkens traditioner. Få numre inde i koncerten beviste Radiohead, at de ikke har brug for iørefaldende omkvæd for at sende deres fans i ekstase. Et skævt klavertema, Thom Yorkes nasale vokal og noget, der bare mindede om en melodi, var nok.”

BTs Mathias Nielsen hælder dog lidt malurt i bægeret og giver kun tre ud af seks stjerner. Han skriver blandt andet: ”Det lykkedes aldrig for Radiohead at få lukket de mange tusinder publikummer ind i gruppens indadvendte musikalske univers.”

Både Soundvenue og GAFFA var begejstrede for de gendannede støjpop-legender My Bloody Valentine og giver begge seks stjerner. Soundvenues Emil Kragh-Schwarz skriver blandt andet: ”Ud flød den ene udødelige støjrockklassiker efter den anden, alt sammen pakket ind i uanede mængder hvid støj og med en så overvældende volumen, at oplevelsen fik et fysisk element.” Jyllands-Posten giver fem, mens Politiken og Berlingske giver 4 stjerner for koncerten.


Anmelderne er generelt lidt forbeholdne over for hiphop-hovednavnet Jay-Z. Jyllands-Posten giver fire stjerner, mens Berlingske Tidende, Politiken og Ekstra Bladet uddeler tre stjerner. I Berlingske skriver Jeppe Krogsgaard Christensen blandt andet: ”Så længe det stod på, var man ganske udmærket underholdt, men bagefter var der ikke meget, der sad fast.”

Kings Of Leon og Slayer deler vandene
Kings Of Leon er årsag til lidt mere uenighed. GAFFAs Lars Löbner Jeppesen uddeler således seks stjerner og skriver blandt andet: ”Denne pen er stadig i granatchok, da King Of Leons frontalangreb føltes som at få tvunget en skarpladt geværkolbe i kæften, og lige der, hvor du siger "please, please" og tigger for dit liv, bliver der trykket af.”

BT’s Mathias Nielsen er helt i den modsatte grøft. Han giver kun to stjerner og skriver blandt andet: ”Desværre lignede broderskabet fra start ikke nogen, der havde lyst til at tage ved den opgave, det nu engang er at spille Roskildes hovedscene op.” Soundvenue og Jyllands-Posten giver fem stjerner og Ekstra Bladet fire.


Også Slayer deler vandene. Her giver GAFFAs Keld Rud seks stjerner og kalder koncerten ”et perfekt metalsæt”, mens en unavngiven BT-anmelder – formodentlig Steffen Jungersen – kun kan hoste op med tre stjerner og blandt andet skriver: ”Det engang så mægtige og intense thrash metal-sammenrend fra Los Angeles virker hér i bandets sølvbryllupsår både mætte, og som om ammunitionsreserven i arsenalet efterhånden er ved at være opbrugt.” Politiken og Jyllands-Posten giver fire stjerner.

I tilfældet Cat Power er det GAFFA, der leverer den mest negative anmeldelse. John Fogde giver kun to stjerner under overskriften: ”Føj, hvor var det kedeligt”. Jyllands-Posten, Politiken og Ekstra Bladet giver fire stjerner, mens Berlingske Tidende giver tre.

Zapper man lidt rundt på de forskellige mediers hjemmesider, finder man desuden ud af, at der var generel begejstring for Band Of Horses, Veto (seks stjerner i Berlingske Tidende) og L.O.C., mens mange fandt den afdæmpede Teitur malplaceret som åbner af Orange Scene.


Og så var CocoRosie åbenbart ikke noget at komme efter, efter beskedne henholdsvis én og to stjerner i Berlingske Tidende og GAFFA. I Berlingske skriver Jeppe Krogsgaard Christensen eksempelvis: ”Vel var de klædt som en kuriøs krydsning af Henrik Vibskovs seneste kollektion og Cirkus Arlis klovne, men det var langt fra nok til at nå i mål, og den sarte skønhed, det i glimt lykkedes dem at frembringe, blev opløst i bulderet fra de omkringliggende scener.”


GAFFAs koncertanmeldelser

ANNONCE