x

Se Nirvana-medlemmer spille med Dave Grohls datter, St. Vincent og Beck

Se Nirvana-medlemmer spille med Dave Grohls datter, St. Vincent og Beck

Stjernetræf optrådte i en god sags tjeneste

Lørdag aften var der tale om et sandt dream team på scenen i Hollywood Palladium i Los Angeles. Her optrådte Nirvanas overlevende medlemmer, trommeslager Dave Grohl og bassist Krist Novoselic, med Nirvanas gamle turnéguitarist Pat Smear – nuværende medlem af Dave Grohls band Foo Fighters – samt St. Vincent, Beck, begge på guitar og sang og endelig Dave Grohls 13-årige datter Violet i rollen som sanger.

Den stjernespækkede konstellation spillede under navnet Dave Grohl & Friends til den årlige støttefest for velgørenhedsorganisationen The Art of Elysium, hvor kunstnere arbejder med socialt udsatte. Ved showet optrådte også Marilyn Manson, Cheap Trick og L7.

De overlevende Nirvana-medlemmer har optrådt sammen enkelte gange siden Kurt Cobains død i 1994, første gang i 2012 til en støttekoncert for ofrene for orkanen Sandy, med Paul McCartney som sanger, og senest i 2018 ved en Foo Fighters-koncert.

LÆS OGSÅ: Nirvana-medlemmer genforenet på scenen – se klip her

Ifølge NME var sætlisten som følger – altså først Nirvana-numre og endelig en David Bowie-fortolkning, som Nirvana også blev kendte med via deres MTV Unplugged-show i 1993:

"Lithium" (med St. Vincent på sang og Beck på guitar)
"In Bloom" (med Beck på sang og St. Vincent på guitar)
"Been a Son" (med Beck på sang og St. Vincent på guitar)
"Heart-Shaped Box" (med Violet Grohl på sang og Beck og St. Vincent på guitar)
"The Man Who Sold the World" (David Bowie-cover med Beck på sang og St. Vincent på guitar)

LÆS OGSÅ: KURT COBAIN: GAFFA-skribent udgiver bog om legenden – baseret på samtaler med ikoner

Nedenfor følger et par fan-optagelser, fundet af NME.

Foo Fighters har i øvrigt flere gange på det seneste fortalt, at de er ved at indspille et nyt album og har offentliggjort små videoer på sociale medier med hashtaggene #FF2020 og #FF25 – det sidste er en reference til, at deres debutalbum har 25 års jubilæum i år.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA