KarriereKanonen 2020 klar med 10 semifinalister

KarriereKanonen 2020 klar med 10 semifinalister

Juryen har udvalgt 10 kunstnere, der skal kæmpe om de fem finalepladser

1.560 kunstnere og 4.005 uploadede sange. Det er, hvad juryen i det musikalske taltentprojekt KarriereKanonen har lyttet igennem for at finde frem til dette års semifinalister.

De 10 semifinalister er: BAADS, Bbybites, Frisk Luft, Føl som, Graa, Malte, SINCE, SIRO, Såforsatan, TERESE.

Ifølge DR.dk byder årets kanoner på ”alt fra energisk, dansksproget pop, hårdtslående hiphop og elektroniske produktioner til følsom lyrik og stærke vokaler.”

GAFFA har allerede anmeldt TERESE, og vores anmelder var godt tilfreds.

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Små popsange med store referencer

Semifinalisterne skal coaches i blandt andet sangskrivning, sceneoptræden og kommunikation hos Bandakademiet, før de skal stå på scenen til semifinalen den 6. marts i DR’s Koncerthus i år. Her skal der igen sorteres i tropperne, hvor de 10 kunstnere bliver til fem finalister.

KarriereKanonen har i år besluttet at udvælge blot 10 semifinalister fremfor de sædvanlige 12, efter et ønske om et mere effektivt talentudviklingsforløb. Det indebærer også, at der ud af de fem finalister nu kun vil være to vindere i stedet for tre.

Medvært til årets semifinale af KarriereKanonen, Pelle Peter Jencel, påpeger, at selvom der kun vil være to vindere, er der potentiale at finde hos alle 10 kunstnere:

”Det er et stærkt felt, som jeg glæder mig til at følge – og som helt sikkert har potentialet til at kaste et par solide P3-navne af sig, og som vi forhåbentlig ser på de store scener inden for en overskuelig fremtid”

Finalen af KarriereKanonen 2020 finder sted på Spot Festival i Aarhus den 1. maj i år.

Sidste års vindere af KarriereKanonen var Angående Mig, Høker og Patina. Blandt tidligere vindere kan nævnes The Minds of 99, Magtens Korridorer, Katinka, Ravi Kumar og Djämes Braun.

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA