x

Heartland offentliggør nye bands og solister

Heartland offentliggør nye bands og solister

Heartland kan i dag offentliggøre årets program for festivalens mindste musikscene, Prxjects Stage ved skovsøen. Her kan man opleve nogle af tidens mest lovende navne fra dansk musiks vækstlag. De tæller i år blandt andre Bette, Lord Siva og School of X, mens Heartland også lancerer et helt nyt morgenjazz-format på scenen.

Blandt de mere etablerede af årets optrædende kunstnere finder man rapperen og sangeren Lord Siva, som allerede for fem år siden markerede sig. Her blev han nomineret til en DMA-pris som Årets Nye Talent, inden han året efter, i 2016, var nomineret til P3 Talentet ved P3 Guld. Det store gennembrud kom sidste år med den engelsksprogede single "Paris", som er produceret af den ligeledes fremadstormende Vera. Singlen blev P3’s Uundgåelige, gik nummer et på den danske Spotify Top 50 og endte året som det næstmest streamede og næstmest spillede danske nummer på radio i 2019. I december sidste år vendte Lord Siva retur på dansk med singlen "Før eller senere", og han har netop udgivet en engelsksproget ep med Vera.

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Overelegant popmusikalsk pitch

Bette Maria Dandanell kan også bryste sig af en P3’s Uundgåelige med singlen "Hører dem ikke" fra efteråret 2019. Hun er af en række medier blevet fremhævet som et af landets mest spændende nye talenter, hvilket blandt andet har udmøntet sig i en optræden ved Vegas Udvalgte 2019.

MØ-trommeslager Rasmus Littauers soloprojekt School of X udgav i november 2019 sin anden ep, Destiny, og kunne samtidig offentliggøre koncerter både herhjemme og i Schweiz og USA. Hvor den første ep var mere elektronisk og melankolsk, er den nye mere livlig, lo-fi og indierocket.

Den tidligere forsanger i netop opløste Nelson Can, Selina Gin, kan opleves på med sit nye soloprojekt i eget navn sammen med sit band The Iconics. Det var også i konstellationen Selina Gin & The Iconics, at sangerinden med den karakteristiske dybe vokal i efteråret varmede op for ligeledes Heartland-aktuelle The National, hvor hun undervejs fik selskab af bandets guitarist Aaron Dessner på scenen. Selina Gin er både producer og sangskriver i soloprojektet, der viderefører det minimalistiske og melodiske univers, vi kender fra Nelson Can.

Trioen Takykardia bevæger sig i grænselandet mellem pop og kunst i deres stærkt koreograferede liveoptrædener, hvilket især skyldes sangerinden Luna Matz’ baggrund som performancekunstner. Musikken blander elementer af triphop, r&b, jazz og drømmepop til udtryk, som bandet selv beskriver som ”episk pop”.

Den danske sanger og sangskriver Awinbeh udgav den 27. december sit debutalbum life stories, hvis 10 numre omhandler momenter i sangerens liv de seneste 10 år. Musikken er r&b, og ud over sin solokarriere har Awinbeh også skrevet sange til og med andre kunstnere, blandt andre Jada.

De fem nære venner i Søn mødte hinanden under et højskoleophold, hvor de fandt en fælles interesse og forståelse for musikken. Det har udmundet i det anmelderroste debutalbum Det Skandinaviske Design, der udkom sidste år. Her dyrker bandet den håndspillede, rå og eksperimenterende indiepop, mens det lyriske omdrejningspunkt er de moderne, vestlige idealer, som ofte clasher med virkeligheden. Gruppen var i år nomineret til tre Steppeulve, men måtte dog gå tomhændede hjem.

BishBusch er Søren Buschmann Friis’ nye soloprojekt, som har fundet sin navneinspiration i en fusion mellem legendariske, nu afdøde Scott Walkers sidste soloalbum Bish Bosch og Sørens eget navn. I det nye projekt fungerer det tidligere Franske Piger-medlem både som sangskriver og producer. BishBusch blander moderne hiphop med den klassiske folk-tradition og tekster, der er både alvorlige og humoristiske.

I duoen Blikfang fusionerer producer David Engelbrecht fra FRAADS og sanger Søren Gade fra Lød deres baggrunde fra henholdsvis hiphop/urban-genren og det rockede Mayhem-postpunkmiljø. Resultatet er blevet et alternativt popunivers med tydelige tråde til deres ophav, som senest har kunnet opleves på singlen "Duu", der udkom 31. januar i år.

Tættere på festivalen vil der blive offentliggjort en række dj’s, som skal sætte gang i nattefesten, når dagens sidste band har forladt scenen.

Desuden vil man på Prxjects Stage blive vækket lørdag og søndag af to af tidens varmeste yngre jazznavne. I samarbejde med Jonas Visti fra P8 Jazz har Heartland søsat et nyt format, hvor festivalens gæster inviteres til at slå sig ned, lukke øjnene og koble af til lyden af Athletic Progression og Svaneborg Kardyb.

Athletic Progression bevæger sig i et spændingsfelt mellem jazz, hiphop og moderne soul, der trækker tråde til artister som Flying Lotus og J Dilla, som bandet selv betegner som en af deres store inspirationskilder. Aarhusianerne har de seneste år markeret sig gennem velmodtagne liveoptrædener på landets festivaler og spillesteder – både herhjemme og i udlandet.

Vinderen af Danish Music Awards Jazz for Årets Nye Danske Jazznavn og Årets Danske Jazzkomponist i 2019, Svaneborg Kardyb, er et af dansk jazz’ mest roste navne lige nu. Duoen bestående af tangentspiller Nikolaj Svaneborg og trommeslager Jonas Kardyb udgav i marts 2019 deres debutalbum Knob, der blev udvalgt som ugens album på P8 Jazz. Duoen vandt sidste år desuden JazzKonkurrencen, JazzDanmarks nationale konkurrence i live-jazz.

Heartland 2020 finder sted på Egeskov Slot fra 29. maj til 31. maj 2020.

Billetsalget er i fuld gang på heartlandfestival.dk

Varm op med Bettes "Darling":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA