Nyhed

Bandcamp giver afkald på deres indtægter

GAFFA.dk - Alt om musik

Fredag den 20. marts er det nu muligt at støtte musikerne direkte økonomisk – Bandcamp giver afkald på deres indtægter.

Det amerikanske online-musikselskab Bandcamp vil på fredag, den 20. marts, give alt salg fra dagen videre til musikerne. Bandcamp er ikke blot et musikselskab, men også en platform og salgskanal, hvor man kan købe alt fra albums til diverse merchandise, og virksomheden giver altså nu en kærlig håndsrækning til de mange trængte artister i denne tid.

LÆS OGSÅ: KOMMENTAR: Løb stormløb på pladebutikkerne i stedet for at hamstre toiletpapir


Om initiativet fortæller grundlægger og CEO Ethan Diamond:

”Covid-19 pandemien er over os, og musikerne har været specielt hårdt ramt, i og med at tunéer og koncerter er blevet aflyst i den nærtstående fremtid. For at skabe endnu mere opmærksomhed på pandemiens konsekvenser for musikerne verden rundt giver vi afkald på vores salgsindtægter nu på fredag, den 20. marts, siger Ethan Diamond og tilføjer: ”For mange artister kan en enkeltstående dag med øgede indtægter være afgørende for at kunne betale husleje."

"Det lyder måske simpelt, men den bedste måde at hjælpe kunstnerne på er igennem direkte økonomisk støtte, og vi håber, at du vil joine os denne fredag samt de kommende måneder, mens vi arbejder på at støtte artisterne i denne svære tid.”


LÆS OGSÅ: Danske artister bløder penge – har brug for hjælpepakke nu

På Bandcamp finder du også et mindre udvalg af danskproduceret musik, så det er på fredag, at du skal handle, hvis du vil støtte op om musikbranchen.

Man kan håbe, at der indenfor nær fremtid vil komme lignende tiltag på dansk grund. 


ANNONCE