Nyhed

Danske artister bløder penge – har brug for hjælpepakke nu

GAFFA.dk – alt om musik

De hjælpepakker, der indtil videre er blevet udstedt fra regeringens side, hjælper ikke de danske artister, der mister hele deres livsgrundlag lige nu. 

Hele kulturen bløder i disse dage, men selvom der er kommet håndsrækninger til erhvervslivet fra regeringen, falder folk i kreative erhverv ned mellem to stole.

Forbuddene, der indbefatter, at man ikke må mødes, og at koncerter aflyses, betyder, at musikere, skuespillere og kunstere fra den ene dag til den anden har mistet deres indkomst. 


Derfor har 10.000 udøvende kunstnere nu rakt ud til kulturminister Joy Mogensen og bedt hende om en hjælpepakke, der skal sikre den danske kulturs fremtid, skriver dr.dk

– Vi er jo ansat fra sten til sten og måned til måned. Lige nu ligger alle kunsterne uden kontrakter og aftaler for de næste måneder, og de er simpelthen bare sendt hjem. Så det er virkelig alvorligt, fortæller Lena Brostrøm, der er formand for kunstnerne til dr.dk.

LÆS OGSÅ: David Crosby: "Aflyste turnéer kan koste mig mit hjem"


I går mødtes Artistforbundet og en række andre foreninger med kulturministeren over Skype.

– I et samfundsperspektiv kunne man måske godt tænke: "nåh ja, den lille gruppe kunne man måske tage sig af til sidst". Men det er rigtig vigtigt for kunstens overlevelse, så der er noget at putte op på de scener fremadrettet, siger Lena Brostrøm til dr.dk. 

Dansk Musiker Forbund (DMF) er sammen med alle andre kunstnerforbund i tæt dialog med myndighederne for at søge at sikre kunstnerne bedst muligt.


De skriver på deres Facebook, at alle medlemmer, der måtte have brug for vejledning, opfordres fortsat til at henvende sig til deres medarbejdere på alle hverdage på telefon 35 240 240 og mail [email protected].

DMF holder sig opdaterede på vegne af sine medlemmer, og man kan på hjemmesiden blive klogere på, hvad situationen betyder, hvis man er musiker. 

ANNONCE