Nyhed

Tekashi 6ix9ine på vej til løsladelse – på grund af coronavirus

GAFFA.dk – alt om musik

Skal afsone de sidste fire måneder med elektronisk fodlænke

Den succesfulde amerikanske rapper Daniel “Tekashi 6ix9ine” Hernandez blev arresteret i november 2018 og blev ved retten i New York i december 2019 idømt 24 måneders fængsel for drabsforsøg, våbenbesiddelse og deltagelse i væbnet røveri. Han har nu siddet i 17 måneder og kan allerede løslades i dag på grund af spredningen af ​​coronavirus i fængslet.

Processen med løsladelsen begyndte i sidste uge, da advokat Lance Lazzaro kom med et ønske om, at kunstneren skulle løslades, fordi han har astma, og at spredningen af ​​corona-virus derfor er en stor risiko for hans helbred. Efter adskillige anmodninger om løsladelse til både dommer Paul A. Engelmayer og myndigheden Bureau of Prisons er der mulighed for, at kunstneren bliver løsladt i dag, skriver Rolling Stone. Nu afventer svar fra dommeren. Ifølge advokaten vil dommeren træffe afgørelsen i dag eller senest i morgen.


Hvis den gives, vil Tekashi 6ix9ine blive frigivet med det samme. Lance Lazzaro og kunstnerens anden advokat, Dawn Florio, mener, at beslutningen vil gå igennem. 

– Det er en forhastet konklusion, men han vil blive løsladt. Han kan blive løsladt i dag eller senere, vi venter bare på dommerens endelige beslutning, siger Dawn Florio. Hvis Tekashi 6ix9ine bliver løsladt, skal han afsone de sidste fire måneder hjemme med elektronisk fodlænke.

Den 23-årige amerikanske rapper med det borgerlige navn Daniel Hernandez slap med to års fængsel, selvom han risikerede fængsel på livstid. Han fik en markant strafnedsættelse, fordi han har samarbejdet med myndighederne, blandt andet ved at være kronvidne i retssagerne mod to af sine tidligere bandekolleger, Anthony Ellison og Aljermiah Mack. Desuden blev han idømt en prøvetid på fem år, hvor han bliver overvåget af myndighederne.


Det var ikke første gang, rapperen var i konflikt med loven. I 2015 blev Tekashi 6ix9ine dømt tre års prøvetid for at havde taget flere billeder og optaget en video af seksuel karakter af en blot 13-årig pige. Rapperen nægtede, at han vidste, at pigen var mindreårig, men erkendte sig dog alligevel skyldig i anklagerne.

LÆS OGSÅ: Ét år med #MeToo: Hvad er der sket i musikbranchen?

Tekashi 6ix9ne brød igennem i slutningen af 2017, er kendt for hits som "Fefe", "Bebe" og "Stoopid" og udgav i februar 2018 sit første mixtape, Day69. I november 2018 udsendte han sit egentlige debutalbum, Dummy Boy, der nåede en andenplads på den amerikanske hitliste og en fjerdeplads på den danske.


 

ANNONCE