x

Copenhagen Jazz Festival melder ud om aflysning

Copenhagen Jazz Festival melder ud om aflysning

Nu er også Copenhagen Jazz Festival kommet med en officiel melding om festivalens aflysning oven på regeringens forlængelse af forsamlingsforbuddet til og med 31. august.

I en pressemeddelelse skriver festivalleder Kenneth Hansen og bestyrelsesformand Anders Laursen følgende:

"Det er med blødende hjerte, at vi må konstatere, at Copenhagen Jazz Festival 2020 rammes af regeringens udmelding fra den 6. april, der forbyder afholdelse af større arrangementer og festivaler helt frem til 31. august 2020. Det sker som led i indsatsen mod spredning af COVID-19 i Danmark. (https://www.regeringen.dk/nyheder/2020/pressemoede-i-statsministeriet/)

Forbuddet medfører, at vi for første gang siden 1979 ikke kan gennemføre Copenhagen Jazz Festival –sommerens store årlige samlingspunkt for jazz og improviseret musik. Aflysningen har såvel økonomiske som personlige konsekvenser for de mange danske musikere, spillesteder, arrangører, leverandører, teknikere, forretningsdrivende og frivillige foreninger, der år efter år ser frem til festivalen som et samlingspunkt og en kulmination på utallige timers hårdt arbejde. Men aflysningen sker som en nødvendig konsekvens af COVID-19 i Danmark og i respekt for dens ofre og risikoen for fremtiden – for alle danskere. Vores tanker går til alle berørte parter, samt til vores store publikum og til de mange andre aflyste festivaler, der i årtier har fyldt det danske sommerlandskab med levende musik. 

Copenhagen Jazz Festival er en af byens største årlige kulturbegivenheder og benytter ca. 130 spillesteder som ramme, herunder koncertsale, teatre, regionale spillesteder, caféer, kirker, åbne pladser, haver og andre lejlighedsvise festival-venues overalt i hovedstaden. Det samlede publikumstal overstiger 250.000.

Vi går nu i dialog med de berørte parter, og derefter ser vi frem til og håber på at kunne vende stærkt tilbage med Vinterjazz 2021 i februar og Copenhagen Jazz Festival 2021 næste sommer.

De danske myndigheders tiltag mod spredning af COVID-19 kan løbende ses på www.coronasmitte.dk"

Copenhagen Jazz Festival havde hovednavne som Herbie Hancock, Mulatu Astatke, Shabaka Hutchings og Bremer/McCoy (billedet).

LÆS OGSÅ: Sådan reagerer festivalerne på Mette Frederiksens forbud


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA