x

R. Kelly anmoder om løsladelse på grund af COVID-19 – får et nej

R. Kelly anmoder om løsladelse på grund af COVID-19 – får et nej

R. Kelly fremfører ingen overbevisende grunde for sin løsladelse, udtaler amerikansk dommer.

Intet er så skidt, at det ikke er godt for noget, lyder en gammel talemåde. Det er dog ikke helt sandt, hvis man hedder Robert Sylvester Kelly. Den 53-årige r&b-sanger, der blandt andet er sigtet for seksuelle overgreb på mindreårige, har netop fået afslået sin forespørgsel om løsladelse mod kaution. Det sker, efter hans advokat i sidste måned indgav en anmodning, der beskriver R. Kellys bekymringer omkring COVID-19, oplyser Rolling Stone.

“Imens jeg er forstående over for den anklagedes bekymring omkring COVID-19, har han ikke fremlagt overbevisende grunde til at blive tildelt en løsladelse,” skriver New York-dommeren Anne Donnelly i afgørelsen den 7. april.

”Indtil videre er der ingen bekræftede tilfælde af COVID-19 i Metropolitan Correctional Centeret i Chicago,” tilføjer hun og refererede til det sted, hvor R. Kelly er varetægtsfængslet.

Hun fortsætter: ”Den anklagede er 53 år; 12 år yngre end den befolkningsgruppe, som sundhedsmyndighederne betegner som værende i høj risiko for at blive ramt af alvorlige COVID-19-symptomer. Selvom den anklagede er blevet opereret under sin fængsling, forklarer han ikke, hvordan operationen putter ham i den høje risikozone.”

Donnelly tilføjede herefter, at R. Kelly også er varetægtsfængslet på grund af ”risiciene for, at han vil flygte, true eller skræmme vidner i sagen.”

LÆS OGSÅ: Lady Gaga fjerner forbindelsen til R. Kelly

R. Kelly er sigtet for 13 tilfælde af sexforbrydelser i Chicago: Syv tilfælde af børnepornografi, fem tilfælde af at lokke en mindreårig til at deltage i et overgreb og et forsøg på at forstyrre rettens arbejde ved at overtale et vidne og hendes forældre til at lyve over for politiet.

Derudover er han sigtet for fem sexforbrydelser i New York, hvor han er sigtet for at drive en sexkult, hvor han angiveligt kontrollerede unge kvinder og bestemte, hvor de skulle opholde sig, hvordan de skulle gå klædt, forbød dem at kigge på andre mænd og krævede, de kaldte ham "Far".

Han står op til 195 års fængsel udelukkende for anklagerne i Chicago.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA