Nyhed

Grøn Koncert officielt aflyst

GAFFA.dk – alt om musik

Umuligt at flytte til efteråret

Tuborg og Muskelsvindfonden aflyser Grøn 2020, også kendt som Grøn Koncert 2020. De sidste dage, efter forlængelsen af forbuddet mod store forsamlinger til 31. august, har arrangørerne bag gransket deres muligheder for at gennemføre Grøn, men det er et logistisk set up med otte koncerter på otte forskellige lokationer, artister og flere hundrede frivillige, som er umuligt for arrangørerne at flytte til efteråret. 

Theis Petersen, indsamlingschef i Muskelsvindfonden udtaler:


"Vi havde glædet os til at fylde hele Danmark med en følelse af fællesskab og fysisk samvær efter denne lange periode, hvor vi kun har været sammen hver for sig.

Grøn er en fast tradition hos mange danskere, som Muskelsvindfonden og Tuborg de sidste 38 år stolt har præsenteret. Desværre er det umuligt at flytte det store set-up til efteråret, og vi bliver derfor nødt til at aflyse Grøn 2020.

Vi kommer til at savne vores publikummer, stemningen og musikken til sommer, men vi kommer ud på den anden side, og hos Muskelsvindfonden og Tuborg glæder vi os til at byde velkommen til Grøn i 2021."


Dermed mister Muskelsvindfonden desværre en vigtig indtjening, som vil få konsekvenser for Muskelsvindfondens arbejde fremover.

Henrik Ib Jørgensen, direktør i Muskelsvindfonden, udtaler:

"Hjælpepakkerne til branchen dækker det underskud, som vi måtte have på selve Grøn og Cirkus Summarum, men ikke den indtjening, vi skulle have haft til vores formålsbestemte arbejde, og derfor har situationen store konsekvenser for Muskelsvindfondens økonomi."


Alle, der har købt billet til Grøn 2020 vil modtage en mail fra Grøn. Her kan man som billetkøber vælge at få overført sin billet til 2021, få billetten refunderet eller donere billetprisen til Muskelsvindfoden.

Grøn 2020 skulle have fundet sted otte gange i syv danske byer fra 16.-26. juli. Endnu havde Grøn ikke offentliggjort de optrædende.

LÆS OGSÅ: Sådan reagerer festivalerne på Mette Frederiksens forbud


ANNONCE