Nyhed

Koncertgigant lancerer spareplan på 500 millioner dollar – topchefen arbejder gratis

GAFFA.dk – alt om musik

CEO Michael Rapino siger farvel til årsløn på 3 millioner dollar

Koncert- og festivalarrangører verden over styrtbløder grundet coronakrisen. Det gælder ikke mindst verdens største eventmager, amerikanske Live Nation, der også står bag en lang række koncerter i Danmark, blandt andet de fleste shows i Royal Arena, ligesom selskabet arrangerer festivalerne Copenhell og Heartland (billedet).

Live Nation har nu lanceret en storstilet spareplan, hvor selskabet skal spare 500 millioner dollar i løbet af i år. Det skal blandt andet ske ved at låne 120 millioner dollar og ved lønnedgang for de ansatte, hvor de såkaldte senior-ledere går op til 50 procent ned i løn, og topchefen Michael Rapino går foran ved at arbejde gratis fra nu af og året ud. Det skriver Live Nation i en pressemeddelelse, citeret af Variety.


Sitet kan samtidig fortælle, at topchefens normale årsløn er 3 millioner dollar.

Derudover vil Live Nation spare penge på blandt andet underleverandører, rejser og marketing, mens Michael Rapino tidligere har udtalt, at der ikke vil blive foretaget afskedigelser blandt selskabets i alt 10.500 ansatte på verdensplan. I stedet håber selskabet ifølge branchesitet Music Business Worldwide på, at nogle af disse ansatte kan blive aflønnet via statslige hjælpepakker, som en lang række landes regeringer har indført, herunder den danske.

Live Nation havde i 2017 en global omsætning på cirka 10 milliarder dollar.


Da store dele af verdens koncertaktiviteter lukkede ned i midten af marts, havde Live Nation 8000 koncerter, som skulle afvikles, med i alt 15 millioner solgte billetter. Af disse koncerter er de 7000 nu udskudt, mens resten er aflyst. Billetter til de aflyste koncerter bliver refunderet, mens publikum i nogle, men ikke alle tilfælde, kan få refunderet pengene for koncerter, der er udskudt. Ifølge Live Nation har 5-20 procent af billetindehaverne til disse udskudte koncerter valgt at få pengene refunderet, mens det store flertal har holdt fast i deres billetter. Af samme grund er Live Nation-chefen fortrøstningsfuld, hvad angår selskabets fremtid.

"Med denne ekstra likviditet, fleksibiliteten i vores gældsaftaler og vores spareøvelser tror vi, at Live Nation har den finansielle styrke til at klare os igennem denne svære tid. Vi er klar til at komme hurtigt tilbage igen og atter forbinde publikum med kunstnere til de koncerter, som de glæder sig til," siger Michael Rapino.

LÆS OGSÅ: Amerikansk sundhedsekspert: Ingen store koncerter eller festivaler før efteråret 2021


 

ANNONCE