Nyhed

Saudiarabisk fond køber sig ind i trængt koncertgigant

GAFFA.dk – alt om musik

Køber aktier for 500 millioner dollar

Den saudiarabiske fond The Public Investment Fund har købt fem procent af aktierne i den økonomisk trængte multinationale koncertgigant Live Nation, der blandt andet står for hovedparten af koncerterne i Royal Arena og er medarrangører af festivalerne Heartland og Copenhell. Det skriver Variety på baggrund af oplysninger til de amerikanske finansmyndigheder.

The Public Investment Fund har givet cirka 500 millioner dollar for de i alt 12,3 millioner aktier, som er faldet cirka 45 procent i pris, fra cirka 75 til 39 dollar per aktie, efter at corona-pandemien har bremset store dele af verdens koncertaktiviteter. Efter opkøbet er prisen på en aktie i Live Nation steget med cirka tre procent, skriver Variety.


The Public Investment Fund er nu den tredjestørste aktionær i Live Nation. Den største aktionær er medieselskabet Liberty Media, som ejer 33 procent af aktierne.

The Public Investment Fund har ikke ønsket at kommentere købet over for Variety, men fondens direktør Yassir al-Rumayyan har for nylig udtalt til Reuters, at fonden er interesseret i at investere i blandt andet underholdningsverdenen med henblik på at gøre forretninger, når corona-pandemien er overstået.

LÆS OGSÅ: OVERBLIK: Hvad har du af muligheder, når din koncert bliver udskudt?


Da store dele af verdens koncerter lukkede ned i midten af marts grundet corona-pandemien, havde Live Nation 8000 koncerter, som skulle afvikles, med i alt 15 millioner solgte billetter. Af disse koncerter er de 7000 nu udskudt, mens resten er aflyst. Billetter til de aflyste koncerter bliver refunderet, mens publikum i nogle, men ikke alle tilfælde, kan få refunderet pengene for koncerter, der er udskudt. Ifølge Live Nation har 5-20 procent af billetindehaverne til disse udskudte koncerter valgt at få pengene refunderet, mens det store flertal har holdt fast i deres billetter. Af samme grund er Live Nation-chefen Michael Rapino fortrøstningsfuld, hvad angår selskabets fremtid.

The Public Investment Funds bestyrelsesformand er i øvrigt den magtfulde saudiarabiske kronprins Mohammed bin Salman, der af flere CIA-medarbejdere er blevet beskyldt for at have beordret det meget omtalte drab på den regeringskritiske saudiarabiske journalist Jamal Khashoggi på det saudiarabiske konsulat i Istanbul i Tyrkiet i oktober 2018. Noget, som Mohammed bin Salman dog har afvist over for CBS News, om end han erkendte, at drabet blev udført af folk, der arbejdede for den saudiarabiske regering, og at han dermed havde et ansvar. Senere er fem personer blevet dømt til døden for meddelagtighed i drabet. Mohammed bin Salman har aldrig været sigtet i sagen.

LÆS OGSÅ: Koncertgigant lancerer spareplan på 500 millioner dollar – topchefen arbejder gratis


 

 

ANNONCE