x

VIDEOPREMIERE: Dansk r&b-stortalent går all in på hjerte/smerte


Det danske kæmpetalent Elisha leverer sprød r&b på nummeret "Richer" – vi har premiere på videoen.

– Da jeg skrev teksten, var det meget umiddelbart. Jeg skrev ud fra de tanker, der kørte rundt i min underbevidsthed og i takt med, at sangen blev indspillet gik problematikken ligesom op for mig: Vi har været sammen og haft det godt med hinanden. Men måske er det bedst for os begge, at vi skilles nu. Og det blev til spørgsmålet: Am I Richer Without You? 

Sådan siger Elisha om temaet på "Richer", som du kan se videoen til ovenfor. Her huserer en tydeligt frusteret gut i et studie med en flaske rødvin og sine vrangvendte tanker. Frustrationerne over tvivlen i forholdet til kæresten har været primus motor i videoen for det unge stortalent, der siden 2017 har arbejdet hen mod et større gennembrud, som hans vokal og tilgang til pop og r&b sandsynligvis ville kunne bære – både nationalt og internationelt. 

LÆS OGSÅ: Moderne r&b-toner sprudler på vellykket debut-ep

Debutsinglen​ "All Night" blev ​P3’s Uundgåelige​, ep’en Remedy modtog fem stjerner af vores anmelder og fik generelt en god medvind af de samlede anmelderkorps, og Elishas optræden på ​Spot Festival​ i 2019 blev udpeget af amerikanske ​KEXP​ som en af festivalens bedste. 

Efter succesen brød han dog med sit pladeselskab, og det markerede en skillevej i den unge musikers karriere. Elisha fik dermed gjort det klart over for sig selv og andre, at han var færdig med at gøre det, der ikke føles rigtigt for ham selv. Derfor er senere udgivelser, inklusive "Richter", udgivet på hans eget label The Dreamboy Pirates.

LÆS OGSÅ: Sensuelle r&b-tekster og nedknappet skjorte

"Richter" er lavet sammen med produceren ILL og Vic Shinobi, og om samarbejdet siger Elisha:

Jeg havde talt løst med Vic Shinobi om et samarbejde gennem et længere stykke tid, og en dag inviterede han mig til at komme forbi til en snak. Han introducerede mig for produceren ILL, og da vi mødtes, åbnede vi en flaske vin og gik i gang med at skrive right away. Kemien var fantastisk, og både ILL og Vic Shinobi gik til arbejdet uden ego og med virkelig meget energi og gåpåmod.

– ILL fandt lynhurtigt på en melodi på sit midi-keyboard, og jeg begyndte at synge over den. Derfra indspillede vi alt til sangen samme aften. Jeg skrev en tekst på dagen, og det var den, vi endte med at gå med, selvom jeg på dette tidspunkt ikke vidste, hvor betydningsfuld sangen ville blive for mig. Nogle gange rammer man bare plet med en session.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA