x

GAFFA TV bag kulisserne i et tomt Musikhuset: "Vi venter på den skønne Mette Frederiksen"


Alle venter på Mette Frederiksens snarlige pressemøde

Musikhuset Aarhus har ligesom alle Danmarks øvrige spillesteder og festivaler været tvunget til at udskyde eller aflyse alle planlagte arrangementer med plads til flere end 500 personer i perioden til og med 31. august – mens det stadig er usikkert, om musik-Danmark kan gennemføre mindre arrangementer i perioden mellem 10. maj og 31. august.

Som det øvrige koncert-Danmark har Musikhuset Aarhus ikke holdt arrangementer siden 11. marts, hvor statsminister Mette Frederiksen bekendtgjorde en nedlukning af store dele af landet grundet corona-pandemien. Den 17. marts vedtog Folketinget så et forbud mod forsamlinger på flere end 10 personer til og med 10. maj, og 6. april bekendtgjorde Mette Frederiksen et forbud mod "store forsamlinger", senere defineret som flere end 500 personer, til og med 31. august.

Alle koncertarrangører venter for tiden på Mette Frederiksens snarlige pressemøde, hvor hun blandt andet vil oplyse, om forbuddet mod forsamlinger på flere end 10 personer, der altså indtil videre gælder til og med 10. maj, bliver ophævet, forlænget eller reguleret op eller ned.

Vi har været en tur i det tomme Musikhuset Aarhus og talt med den kunstneriske leder siden 1. december 2019, Jeppe Uggerhøj, der blandt andet siger: "Vi venter på, at den skønne Mette Frederiksen siger: 'Nu er det nu'."

Uanset hvad hersker kreativiteten dog i Musikhuset Aarhus, der blandt andet har markeret sig med baggårdskoncerter og en øget digital aktivitet. Se hele reportagen fra Musikhuset ovenfor.

LÆS OGSÅ: Koncerter i coronaens tid – hvad tænker spillestederne om genåbning?

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA