Nyhed

Grøn Koncert rykker ud til danskerne

GAFFA.dk - alt om musik

”Grøn er noget, vi ikke kan undvære. Derfor gør vi hele Danmark Grøn ved at rykke ud i landet og hjem til danskerne”

Gennem 38 år har Grøn Koncert været en fast sommertradition for venner og familie, der mødes til fællesskab, hygge og live-musik. I år er Grøn Koncert nødt til at aflyse, og det har tvunget arrangørerne, Muskelsvindsfonden og Tuborg, til at tænke i nye baner. Det har resulteret i en såkaldt folkefest, hvor hele Danmark er inviteret til at afholde Grøn Koncert derhjemme i haven, i køkkenet, på altanen, på kollegiet, i gården eller på båden.

Grøn Koncert foregår i år ved, at en række musikere lørdag den 25. juli holder koncerter hjemme i privaten hos danskerne – koncerter der dækkes af TV 2, som sender live hele aftenen, mens NOVA sender liveradio hele dagen igennem.


Alle, der ønsker at holde deres helt egen Grøn Koncert i privaten, kan deltage i en konkurrence om at blive en af de udvalgte Grøn Koncert-værter. Er man en af de heldige vindere, får man besøg af Muskelsvindsfondens berømte crew, der monterer scene, lys og en bar med diverse ting fra Tuborg. De medbringer selvfølgelig også det, det hele drejer sig om: Musikerne. Nærmere detaljer om konkurrencen udmeldes snart.

LÆS OGSÅ: FOTOSERIE: Kato pumper stemningen op på Grøn Koncert

Om konceptet udtaler indsamlingschef i Muskelsvindsfonden, Theis Petersen i en pressemeddelelse:


”Vi plejer, sammen med Tuborg, at være værter for otte koncerter hen over sommeren. Det kan ikke lade sig gøre i år, da det stadig er for risikabelt at samle tusindvis af mennesker til koncert. Så i år bytter vi rundt på rollerne og lader danskerne være værter for festen. Tuborg har skabt platformen, Grøn kommer med musikken, og TV 2 og NOVA sørger for, at højdepunkter fra koncerterne kan høres og ses i hele landet i tv, radio og selvfølgelig digitalt.”

Top-soloartister og ditto bands såvel som mindre kendte bands og kommende stjerner gennemfører live-koncerter over hele landet og bidrager dermed til sommerfesten. Koncerterne er gratis, og derfor går der ikke nogen penge til Muskelsvindsfonden i år.

Om dette udtaler Theis Petersen yderligere:


”Grøn Koncert har altid handlet om fællesskab og om at støtte, hvor det gælder, og om at gøre en forskel. I år er Grøn noget, vi giver til fællesskabet. Og sådan skal det også være i et år, hvor der er vendt op og ned på det meste. Vi fejrer fællesskabet sammen, men hver for sig, og vi glæder os til at byde velkommen til en klassisk Grøn Koncert i 2021”.

Hos medarrangøren Tuborg lyder også en klar begejstring for årets projekt:

”Grøn er sammenhold. Grøn er fællesskab. Grøn er kærlighed. Med andre ord: Grøn er noget, vi ikke kan undvære. Derfor gør vi hele Danmark Grøn ved at rykke ud i landet og hjem til danskerne. Kun fantasien og afstandsreglerne sætter grænserne. I stedet for at publikum kommer til Grøn, kommer Grøn nemlig til publikum," udtaler Christian Sveigaard, som er Marketing & Sponsorship Director hos Tuborg.


LÆS OGSÅ: Grøn Koncert officielt aflyst

Også hos TV 2 er der glæde over samarbejdet og over udsigten til, at Danmark alligevel får smagen af festivalsommer:

"Sommeren 2020 bliver den mest besynderlige, vi har oplevet i mange år, og mange vil savne den festival og Grøn Koncert, de plejer at deltage i. Musik og havefest er noget, vi alle holder af, og via TV 2-familiens platforme vil TV 2 – i særlige programmer og i en række indslag fra morgen til aften – sikre, at musikken får noget af den plads, som musikken skal have i en rigtig dansk sommer", siger TV 2s kanalchef, Dorthe Thirstrup.


NOVAs programchef, Mikkel Westerkam, siger:
"Vi har igennem de seneste år fået et tæt forhold til Grøn, hvor kombinationen af musik, sommer og positiv energi – i en god sags tjeneste – er noget vi ser frem. Heldigvis er det lykkedes på kort tid at sammensætte en fantastisk specialudgave af Grøn i år, som vi glæder os til at være en del af i radioen og på vores øvrige platforme". 

De optrædende navne offentliggøres senere.

ANNONCE