x

Lana Del Rey udgiver spoken word-nummer, lover album og går til angreb på kritikere

Lana Del Rey udgiver spoken word-nummer, lover album og går til angreb på kritikere

Sangbaseret album, spoken word-album og to digtsamlinger på vej fra den produktive kunstner

Lana Del Rey har haft en travl uge på de sociale medier, hvor hun både har offentliggjort et spoken word-nummer, lovet et nyt album og svaret på kritik ad flere omgange.

Senest har den amerikanske sanger og sangskriver udgivet et spoken word-nummer, "Patent Leather Do-Over", et digt fra den kommende digtsamling Behind the Iron Gates – Insights from an Institution. Digtet refererer blandt andet til den indflydelsesrige amerikanske forfatter Sylvia Plath (1932-1963, kendt for blandt andet romanen The Bell Jar, der tematiserer depression), som Del Rey også nævner i sangen "Hope Is a Dangerous Thing for a Woman like Me to Have – but I Have It" fra sidste års meget roste album Norman Fucking Rockwell. Del Rey læser digtet op til musik, som ifølge Pitchfork er skrevet af Del Reys samarbejdspartner Jack Antonoff.

LÆS OGSÅ: Lana Del Rey er stærkt tilbage på triumferende sekser

I sidste uge annoncerede Lana Del Rey et nyt, sangbaseret album, som hun senere har fortalt har titlen Chemtrails Over the Country Club, og som udkommer 5. september. Hun har tidligere offentliggjort, at hun i 2020 desuden vil udgive et spoken word-album og en digtsamling, begge med titlen Violet Bent Backwards Over the Grass, men hendes netop offentliggjorte digt stammer fra en ny digtsamling, der som nævnt får titlen Behind The Iron Gates – Insights from The Institution og udkommer i 2021. 

Oven i al denne aktivitet har Lana Del Rey også i flere omgange været i clinch med sine kritikere på sine sociale medier. Det begyndte med et brev på Instagram, hvor Del Rey afviste, at hun, som nogle mener, forherliger vold mod kvinder i sine sangtekster.

Del Rey indledte sit brev med følgende ord: "Nu, hvor Doja Cat, Ariana, Camila, Cardi B, Kehlani og Nicki Minaj har haft nummer 1-hits med sange om at være sexet, ikke have tøj på, knalde, være utro og så videre – kan jeg så gå tilbage og synge om at være kropsliggjort og føle mig smuk ved at være forelsket, også selvom forholdet ikke er perfekt, eller synge om at danse for penge – eller hvad som helst, jeg ønsker – uden at blive korsfæstet eller beskyldt for at forherlige vold mod kvinder???"

Dette fik nogle til at beskylde den hvide Lana Del Rey for at være racist, idet alle de kunstnere, hun nævnte i opslaget, er farvede. Og det fik så Del Rey til at svare tilbage og forsvare sig: "At få det hele til at handle om race siger så meget mere om jer end om mig – I vil have dramaet, I vil ikke tro på, at en kvinde kan være stærk, smuk og skrøbelig på samme tid," skrev Del Rey blandt andet. Et svar, hun nu også har uddybet i en video på Instagram.

LÆS OGSÅ: Streamingtjeneste censurerer kvinder fra covers

Hør det nye spoken word-nummer og se Lana Del Reys forskellige opslag nedenfor – først spoken word-nummeret, så en video, hvor Del Rey svarer på kritik og dernæst to opslag, der på skift svarer på kritik.

 
 
 
 
 
Vis dette opslag på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et opslag delt af Lana Del Rey (@lanadelrey) den

 
 
 
 
 
Vis dette opslag på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et opslag delt af Lana Del Rey (@lanadelrey) den

 
 
 
 
 
Vis dette opslag på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et opslag delt af Lana Del Rey (@lanadelrey) den

 
 
 
 
 
Vis dette opslag på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et opslag delt af Lana Del Rey (@lanadelrey) den

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA