x

Katinka udgiver ny sang om og til Roskilde Festival

Katinka udgiver ny sang om og til Roskilde Festival

Sangen handler blandt andet om de mange følelser, man går igennem, når man er på festival

Der bliver som bekendt desværre ikke nogen Roskilde Festival i år, men nu har Katinka Bjerregaard – forsanger, tekstforfatter og medkomponist i gruppen Katinka – og hendes mand, musikeren og fotografen Daniel Buchwald lavet en sang og video, der hylder den særlige Roskilde-stemning. Se videoen nedenfor.

Sangen har fået titlen "På en pløjemark" og er en del af festivalens initiativ Time to Create, hvor Roskilde har søgt kreative professionelle til at producere indhold til Roskilde Festivals kanaler. Den kreative branche er hårdt ramt af coronakrisen, og festivalen har derfor åbnet sine kanaler for alle slags kreative selvstændige: musikere, filmskabere, illlustratorer med mere.

Festivalen har kvitteret med en dagsløn og fået skræddersyet indhold til sine kanaler til gengæld. Temaet for alle bidrag skulle være "fællesskab". 

LÆS OGSÅ: Roskilde Festival offentliggør de første 32 navne til 2021

Katinka Bjerregaard har som nævnt skrevet og indspillet sangen og videoen sammen med sin mand Daniel Buchwald, og den handler blandt andet om de mange følelser, man går igennem, når man er på festival. Daniel Buchwald er uddannet fotograf og grafiker og har lavet musikvideoer og foto for en række danske musikere. Derudover er han guitarist og sangskriver i støjrockbandet Kúlu, og det er første gang, han og Katinka Bjerregaard har udgivet et fælles nummer.

Katinka Bjerregaard og resten af bandet Katinka debuterede i 2014 med ep'en I røntgen, som i 2016 blev fulgt op af endnu en ep, Lufthuller. I 2017 udgav de debutalbummet Vi er ikke kønne nok til at danse og året efter albummet Vokseværk. Alle udgivelser har fået flotte anmeldelser, og gruppen har turneret flittigt for et stadig større publikum.

Du kan læse mere om Time To Create og se tidligere bidrag her

Se videoen og hør "På en pløjemark":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA