Nyhed

Her er årets 20 mest spillede danske musikere i radio og tv

GAFFA.dk – alt om musik

Emil Falk topper listen foran blandt andre Christopher og Nicklas Sahl

Selvom det efterhånden er midt på året, er det den tid, hvor organisationen Gramex offentliggør, hvilke 10 musikere, der var de mest spillede i 2019 i dansk radio, tv, butikker, caféer, fitnesscentre og andre, der afspiller musik offentligt. Samtidig udbetaler organisationen penge til sine medlemmer på baggrund af netop, hvor meget de er blevet spillet i offentligheden i det forgangne år.

I Gramex-sammenhæng kan en musiker både være en sanger og en instrumentalist – eller begge dele – og der er derfor både sangere og instrumentalister på listen, som netop er offentliggjort på gramex.dk


Listen toppes i år af Emil Falk (til venstre på foto), der er nummer 1 på baggrund af sin medvirken på udgivelser med talrige andre kunstnere, blandt andre Hugo Helmig, Thomas Helmig (til højre på foto), Christopher, Alphabeat, Benal, Lukas Graham med flere. Emil Falk er primært guitarist, men kan spille på mange instrumenter og synge kor og er også både sangskriver og producer, men det er for sin rolle som musiker, han topper Gramex-listen. Sidste år var han nummer fem.

LÆS OGSÅ: Her er årets 10 mest spillede danske musikere i radioen i 2018

Emil Falk medvirker på 170 sange registereret af Gramex, herunder tre af sidste års 10 største danske radiohits, nemlig Christophers "My Heart", Alphabeats "Shadows" og Hugo Helmigs "Young Like This".


Emil Falk er 31 år gammel og uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium og markerede sig første gang for alvor som musiker som guitarist i det hedengangne aarhusianske hiphop-band Flødeklinikken sammen med blandt andre de senere solister Thøger Dixgaard og Sarah Mariegaard, bedre kendt som Soleima. Og så er han i øvrigt søn af Mek Pek og sønnesøn af den nu afdøde, kendte musiklærer Leif Falk, så han er i den grad fra en musikalsk familie.

Gramex, der organiserer udøvende musikere, skal ikke forveksles med Koda, der organiserer sangskrivere og udbetaler penge til sangskrivere på baggrund af afspilninger af deres sange i offentligheden.

Den samlede top 20-liste ser ud som følger og byder på både kendte solister og i offentligheden mindre kendte instrumentalister. Og så er der i øvrigt kun én kvinde i top 20, nemlig Stine Bramsen, der ligger på 12. pladsen.


LÆS OGSÅ: GAFFA-Pris-vinderne Hun Solo: "Vi har lang vej endnu"

Årets Gramex top 20, med angivelse af musikernes primære samarbejdspartnere, hvis de ikke selv er solister:

1Emil Falk (diverse, se ovenfor)
2Christopher
3Birk Storm (musiker for Nicklas Sahl med flere)
4Nicklas Sahl
5Rune Harder Olesen (slagtøjsspiller for diverse)
6Jacob Andersen (slagtøjsspiller for Thomas Helmig og diverse)
7Morten Ristorp (Lukas Graham, Patrick Dorgan, udgør halvdelen af Future Animals)
8Lukas Forchhammer (Lukas Graham)
9Frederik Carstens (Noah, Clara, Karl William, Christopher, Anya med flere)
10 Morten Pilegaard (Lukas Graham, Patrick Dorgan med flere)
11Thomas Helmig
12Stine Bramsen (Alphabeat, solist)
13Jan Otto Sivertsen (Tøsedrengene, Ray Dee Ohh, Danser Med Drenge med flere)
14Mads Langer
15Joachim Dencker (Scarlet Pleasure)
16Alexander Malone (Scarlet Pleasure)
17Emil Goll (Scarlet Pleasure)
18Hugo Helmig
19Anders Stig Gehrt-Bendixen (sanger i Alphabeat, udgør halvdelen af Thanks)
20Michael Bruun (guitarist i Tøsedrengene, Ray Dee Ohh med flere)

 


ANNONCE