x

Beyoncé hylder sort kultur med nyt "visuelt album"

Beyoncé hylder sort kultur med nyt "visuelt album"

Beyoncés næste projekt, Black Is King, er en film, der baserer sig på soundtracket til sidste års remake af Løvernes Konge og hylder "sort modstandskraft og kultur."

I går annoncerede Beyoncé et nyt “visuelt album”. Det har titlen Black Is King og er skrevet, instrueret og produceret af Beyoncé. Albummet udkommer den 31. juli hos Disney+. 

Du kan se en teaser for projektet på Beyoncés hjemmeside. 

Albummet udkommer cirka et år efter udgivelsen af The Lion King: The Gift, soundtracket til live-action remaket af Løvernes Konge, hvilket Beyoncé kuraterede. Filmen Black Is King er baseret på musikken herfra og rummer også optrædener af gæster fra albummet.  

Albummet blev anmeldt af GAFFA til tre stjerner og fik blandt andet disse ord med på vejen:

"Hvis man ser bort fra hovedpersonens standardiserede klaverballader som ”Otherside” og ”Spirit”, der ville trække mundvigene i nordgående retning hos enhver Adele-fan, gemmer der sig hist og her på The Gift rent faktisk små gaver i form af velsmurt popmusik, der låner fra den afrikanske musikkultur og udgør et interessant udstillingsvindue for, hvad der sker i vækstlagene i amerikansk hiphop og på den afrikanske scene lige nu," skrev GAFFAs anmelder.

Ifølge en pressemeddelelse er Black Is King desuden en “genfortolkning af lektionerne fra Løvernes Konge til nutidens unge konger og dronninger i jagten på deres egne kroner.” Det beskrives også som et memoir “der hylder den sorte oplevelse” og som en hyldest til "sort modstandskraft og kultur." 

Lyt til sangen "SPIRIT", som er sunget af Beyoncé og kommer fra soundtracket:

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA